Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neele-Vat Logistics biedt logistieke dienstverlening aan in de AGF

“Volgend jaar pakken we het nog groter aan”

Tholen - De laatste citroenen uit Argentinië zijn onderweg naar Rotterdam. Momenteel bevindt het fruit zich nog op zee. Het transport is geregeld door Neele-Vat Logistics, een logistieke dienstverlener uit Rotterdam. Het is de eerste keer dat het bedrijf zich op het fruittransport heeft gestort en het smaakt naar meer.

“Voordat we ons op deze nieuwe sector konden richten, waren er flink wat investeringen nodig,” vertelt Priscilla van der Sluijs, Business Development Manager bij Neele-Vat Logistics. Door haar jarenlange ervaring in de reefercontainers en kennis van de AGF-sector, was ze de aangewezen persoon om dit project op te pakken. “Een leuke uitdaging,” volgens Priscilla. Neele-Vat Logistics heeft al langer ervaring met het transport van bederfelijke waren. Zo zit het bedrijf al langer in de export van groenten en fruit vanuit Nederland.

Investeringen
Als eerst waren er de verschillende formaliteiten bij de officiële instanties als douane en KCB. “Voor het importeren van fruit moet je voldoen aan bepaalde certificaten, locatiecodes, etc. kortom, een hele berg papierwerk. Daarnaast moeten onze opslagloodsen altijd toegankelijk zijn voor eventuele inspecties van deze instanties. We hebben geïnvesteerd in extra personeel dat voor ons de in- en uitklaringen kan doen in Nederland en een eigen douane-afhandeling in de haven. Naast personeel, de bestaande panden en het nodige papierwerk. We deinzen er niet voor terug te investeringen in onze nieuwe klanten, hun wensen kunnen door ons worden gerealiseerd.”  

Het optuigen van de nodige documenten en faciliteiten is een ding, maar je hebt ook klanten nodig. “In mijn werk is het belangrijk om ons op bijvoorbeeld beurzen te begeven en overal even je gezicht te laten zien,” vertelt Priscilla. “Via-via komen zijn we in contact gekomen met klanten waarvoor we nu het transport regelen. Het gaat gelijk om grote aantallen van honderden containers. We hebben dit jaar met betrekking tot de import van citrus uit Argentinië zo’n 200 tot 250 containers verwerkt.”

Service
De AGF vraagt soms wel om een andere aanpak in de logistieke sector. “Niet alleen de snelheid is van belang maar ook de kwaliteit van de producten. Elke handeling kan die kwaliteit soms beschadigen en daar moeten we met beleid mee omgaan. Voor de rest bieden we vanuit Neele-Vat Logistics eventueel verzekeringen aan op de reefercontainers, traceability en opslag in onze loods. Zo is het mogelijk voor klanten om in volle containers te importeren en dit per doos te laten uitleveren bij zijn of haar klant in heel Europa. Voor de toekomst willen we eventueel ook het in- en verpakken van producten aanbieden aan onze klanten.”

..en verder
In het volgende seizoen wil Neele-Vat Logistics haar dienstverlening in de AGF-sector verder zetten. “Voor volgend jaar pakken we het nog groter aan,” vertelt Priscilla. “Naast de citrus willen we er ook blauwe bessen en noten bij doen. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een reeferconsolidatiedienst op Cyprus en het Midden-Oosten voor de AGF, dit is een unicum in de sector.”

Voor meer informatie:
Neele-Vat Logistics B.V.
Priscilla van der Sluijs
Marco Polostraat 2-14
3165 AL Rotterdam
Tel: +31 (0)88 9964682
Priscilla.vanderSluijs@neelevat.com
www.neelevat.com