Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markus Nöthen, Redpack Maschinen GmbH:

"Afval vermijden is belangrijk"

Europeanen worden steeds kritischer wat betreft het gebruik van verpakkingen. Vooral bij verse groenten en vers fruit wordt plastic gedemoniseerd. Handelaren en verpakkingsproducenten benadrukken echter tegelijkertijd: in mate verpakkingen inzetten, werkt zich positief uit op de houdbaarheid van producten en kan verspilling voorkomen.

Redpack Maschinen volgt deze ontwikkeling nauwkeurig. Dit bedrijf produceert verpakkingsmachines en is continu op zoek naar zinvolle alternatieven voor klassieke technieken en materialen. Markus Nöthen becommentarieert: "Ook als producent van verpakkingsmachines willen we onze bijdrage aan milieubescherming leveren. Het is zaak om verpakkingen te vermijden waar mogelijk, maar enkele producten profiteren sterk van een extra bescherming en daar willen we op inzetten. We willen producten verpakken waarbij dat zinvol is en dat zo milieuvriendelijk mogelijk."


Groepsfoto tijdens de Fruit Logistica '19, met vertegenwoordigers van over de hele wereld (v.l.n.r.): Clare Dybel, Rick Briston, Anthony Farncombe, Matthew Briston, Simon Martins, David Gutmann, Markus Nöthen, Jason Knowles, Marcin Zolcinski, Jan Molenaar (Het Packhuys), Giles Briston en Stuart Briston.

Als voorbeeld hiervoor noemt Markus pompoenen: "Pompoenen zijn een trendproduct, maar de huidige, vaak kleine huishoudens, hebben er zelden grote hoeveelheden van nodig. Een halve pompoen, ingepakt in folie, kan hierbij een uitkomst zijn." Ook de vaak bekritiseerde flowpack is niet de grote boosdoener waarvoor hij vaak gehouden wordt: "De hoeveelheid plastic is verhoudingsgewijs klein in relatie tot het gewicht. Zo staat hij er, als hij op de juiste wijze gerecycled wordt, bij de totale balans niet slecht voor."


Grossier Georg Thalhammer levert pionierswerk met gehalveerde, verpakte pompoenen. De verpakkingsmachine is de Redpack NTS BMS

Redpack Maschinen blijft zich bezighouden met de verdere ontwikkeling van haar machines. "Het vermijden van afval is ook bij ons een belangrijke factor. Zo willen we ons continu verder ontwikkelen en bronbesparende alternatieven in ons portfolio opnemen", zegt Markus afsluitend.

Voor meer informatie:
Dr. Markus Nöthen
Redpack Maschinen GmbH
Max-Planck-Str. 4
50858 Köln
Deutschland
Tel: +49 (0) 2234 - 95 15 260
info@redpackmaschinen.de
www.redpackmaschinen.de

Publicatiedatum: