Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse Nules klaagt TESCO aan voor fraude bij etikettering sinaasappelen

De Lokale Associatie van Telers in Nules (Castellón, Spanje) heeft het gemeentelijk bestuur van de stad laten weten dat de Britse keten TESCO sinaasappelen uit Zuid-Afrika afzet onder de naam van de Spaanse stad.

Volgens informatie waartoe de digitale krant Castellón Información toegang had, veroordeelt de gemeenteraad van Nules "dat de naam van de stad wordt gebruikt om de consument te misleiden met sinaasappelen en clementines uit derde landen".

David García, burgemeester van Nules: "Deze feiten wijzen op onmiskenbare fraude in de etikettering en eveneens op een gebrek aan effectieve controle door de bevoegde autoriteiten en de straffeloosheid van handelaren en winkels. Daarom dringen we er bij de bevoegde autoriteiten op aan om uitvoerige controles uit te voeren en de feiten te onderzoeken".

De gemeenteraad, die deze week bijeenkwam, is ook overeengekomen om lokale, regionale en nationale overheidsinstanties, evenals de Spaanse Europarlementariërs en verschillende landbouworganisaties, in kennis te stellen van deze feiten.

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven