Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Uitbraak encefalitis heeft niets met lychees te maken"

De directeur van het Indiase Landelijk Lychee Onderzoekscentrum, Vishal Nath, beweert dat het grote aantal sterfgevallen onder kinderen in Bihar niet veroorzaakt wordt door lychees. Op Today TV zei hij dat er geen verband is tussen de uitbraak van encefalitis en het eten van lychees. 

Het district Muzaffarpur in Bihar staat bekend om haar lycheeteelt en is de afgelopen volop in het nieuws omdat er tientallen kinderen overleden zijn aan encefalitis.

De uitbraak van de ziekte heeft veel vragen over lychees opgeroepen omdat deze mogelijk de oorzaak van de dodelijke ziekte zouden zijn. 

Nath: "Lychees staan los van de encefalitis-uitbraak. Het eetbare deel van het fruit bevat geen toxische stoffen. Het is jammer dat mensen verkeerd over deze fruitsoort worden voorgelicht."

In India worden op zo'n 100.000 hectare lychees geteeld, waarvan 8.000 tot 10.000 hectare zich in Muzaffarpur bevinden. Als de kinderen in deze regio daadwerkelijk encefalitis na het eten van lychees zouden hebben opgelopen, dan zou dit ook elders in het land zo moeten zijn.  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven