Spanje: Piek knoflookoogst in Las Pedroñeras aanstaande

De knoflookoogst in de Spaanse gemeente Las Pedroñeras, in het zuidwesten van de provincie Cuenca, is in volle gang. Duizenden arbeiders komen naar deze gemeente voor de oogstwerkzaamheden. Om de veiligheid tijdens het seizoen te garanderen werken de Guardia Civil, de Nationale en Lokale Politie en de Arbeidsinspecties samen, om zo te zorgen voor een goed verloop van het seizoen, zowel op het gebied van veiligheid als wat betreft de naleving van de arbeidswetgeving.

Afgelopen maandag was de gemeenteraad van Las Pedroñeras gastheer van een vergadering van de Lokale Veiligheidsraad, voor de coördinatie van de speciale veiligheidsoperatie. De vergadering werd voorgezeten door de afgevaardigde van de regering in Cuenca, Juan Rodríguez Cantos, en burgemeester José Manuel Tortosa. Tijdens de bijeenkomst werd het normale verloop van het vorige seizoen benadrukt, ondanks de moeilijkheden vanwege de ongunstige weersomstandigheden, die het noodzakelijk maakten om de werkzaamheden te versnellen, waardoor er meer mensen ingehuurd moesten worden in kortere tijd.

Dit jaar maakt het verschil in rijping tussen de teeltbedrijven in verschillende provincies een gefaseerd seizoen mogelijk.

Tot nu toe zijn er zo'n 1.500 contracten ondertekend. De piekperiode zal volgende week beginnen en voortduren tot eind juli, met de oogst van paarse knoflook.

 

Bron: lasnoticiasdecuenca.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven