Onderzoek Kwangju Women's University, Zuid-Korea

Chaga paddenstoel remt melanine-aanmaak en maakt de huid lichter

Onderzoek heeft uitgewezen dat Chaga paddenstoelen (inonotus obliquus) een effectief middel zijn om de huid lichter te maken. Onderzoekers van de Kwangju Women's University voerden testen uit met extracten van deze paddenstoel. Ze ontdekten dat bestanddelen uit Chaga paddenstoelen de activiteit van het enzym tyrosinase remmen.

Tyrosinase is het katalytisch enzym voor het amonizuur tyrosine. Het breekt tyrosine af in pigmenten zoals melanine, dat zorgt voor een donkere kleuring van de huid. 

Chaga is een wilde paddenstoelensoort die groei op berken in noordelijke regio's en toegepast wordt ter behandeling van hart- en vaatziekten, diabetes en andere aandoeningen. 

De onderzoekers stelden vast dat de Chaga paddenstoel:

  • Rijk is aan antioxdanten 
  • Ontstekingsremmende eigenschappen bezit
  • Immunomodulerende eigenschappen bezit

Wat heeft het onderzoek aangetoond?
De onderzoekers vergeleken de remmende eigenschappen van de paddenstoel op tyrosinase. Ze verwerkten de monsters van de paddenstoelen in gedestilleerd water en scheidden het mengsel in fracties. 

Zowel het extract als de fracties ondergingen een gemodificeerde gaschromatografie massaspectrometrie-analyse. Op deze manier konden de onderzoekers de afzonderlijke bestanddelen en hun aanwezigheid in extracten van de Chaga paddenstoelen bepalen. 

Chaga paddenstoelen kunnen tekenen van veroudering terugdraaien
Reportshealthcare.com bericht dat op basis van het onderzoek geconcludeerd kan worden dat Chaga paddenstoelen tekenen van huidveroudering terugdraaien en een effectief middel zijn om de huid op een natuurlijke wijze licht te houden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven