Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VLAM stelt Filip Fontaine aan als nieuwe algemeen directeur

Filip Fontaine wordt vanaf 1 juli algemeen directeur van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw. Fontaine volgt Frans De Wachter op die na een lange carrière bij VLAM op pensioen gaat op 1 juli 2019.


Filip Fontaine

Filip Fontaine (° 1967) gaf na zijn studies als landbouwingenieur aan de KU Leuven invulling aan diverse jobs in de land- en tuinbouwsector. Hij startte zijn carrière als projectmanager en milieu-adviseur bij Boerenbond. Vervolgens was hij gedurende een korte periode werkzaam bij Cera om vanaf 1998 als directeur aan de slag te gaan in diverse groente- en fruitveilingen. Hij rondde daar een aantal fusies succesvol af en stond mee aan de wieg van de oprichting van BelOrta. Recent vervulde hij als interim CEO-opdrachten bij EIT Food en momenteel nog bij Lidwina, een maatwerkbedrijf in de Kempen.

Filip Fontaine over VLAM: “De Vlaamse producten van de land- en tuinbouw en visserij onderscheiden zich in kwaliteit, duurzaamheid, transparantie en efficiënte productie. Dit moet uitgedragen worden in Europa en de wereld. Ik zie de komende jaren voor VLAM drie grote taken op internationaal vlak. Ten eerste moet VLAM de bestaande kernmarkten consolideren en nieuwe markten openen voor onze Vlaamse export. Ten tweede moeten we de beperkte middelen slim inzetten, onder andere door ze als hefboom te gebruiken in Europese subsidieprogramma’s. Ten derde verhogen we de impact van onze marketingprogramma’s door gezamenlijk naar buiten te treden. Onze producten in de hele wereld de plaats in de zon geven die ze verdienen, daar gaan we samen voor.”

Voor meer informatie:
VLAM
www.vlam.be 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven