Nieuwe Cold Store Luik Natie feestelijk geopend

Tholen – Afgelopen vrijdag 15 februari werd de nieuwe Cold Store van Luik Natie officieel geopend en in gebruik genomen. Klanten, toeleveranciers, Luik Natie medewerkers en familie waren aanwezig op het feest dat midden in het nieuwe koelhuis werd gehouden.


Het complete team van Luik Natie

In de nieuwe Cold Store zijn 6.000 extra palletplaatsen beschikbaar in drie verschillende koelcellen. De koelcellen zijn ingericht op de bewaring van bananen en ander exotisch fruit, zoals ananas en mango’s. “We hebben al een aantal keer proefgedraaid en daar zijn we erg positief over. We kunnen nu een stuk meer verwerken in een kortere tijd. Ook hebben we geen gebrek meer aan ruimte en daardoor is het mogelijk om veel veiliger te werken dan voorheen”, vertelt Jakob Van Poucke van Luik Natie.

William Willems van Central Fruit, Heinz Huttges van Huttges Transport Service, Kurt Coudeville van Luik Natie Coldstore, Raymond Westmaas en Angela en Rob van Bekkum van Huttges Transport Service


Dirk Willemsen, Andrew Van Winge en Perry van Mierlo van Coccinelle

17e grootste exporteur ter wereld
“België heeft zulke ondernemers nodig als jullie”, sprak minister Kris Peeters van Werk, Economie en Consumenten Luik Natie toe. “We moeten volop inzetten op de Antwerpse haven die een drijvende kracht is achter de economie. België telt slechts 11,5 miljoen inwoners, maar we zijn één van de grootste handelslanden wereldwijd. Ons land staat op 17e plaats als grootste exporteur ter wereld. Dit is niet de verdienste van de regering, maar van ondernemers en bedrijven. Met de bouw van de Cold Store kan dit succesverhaal voort blijven duren.”


Sprekers Kris Peeters en Annick De Ridder

“Grootste haven van Europa worden”
Havenschepen Annick De Ridder bedankte Luik Natie en feliciteerde het bedrijf met de bouw van het nieuwe koelhuis. “Antwerpen is momenteel de tweede haven van Europa, maar wel de grootste bananenhaven met 10 miljoen ton bananen per jaar. 150.000 gezinnen verdienen hun boterham door werkzaam te zijn in de haven. Luik Natie is met de bouw van het nieuwe pand een inspiratie voor andere bedrijven.”


Stefaan Verhelst, managing director van Luik Natie

Managing director Stefaan Verhelst bedankte de sprekers voor de mooie woorden. “Vandaag hebben we een mijlpaal bereikt met het nieuwe koelmagazijn. We geloven in de toekomst van Antwerpen als grootste fruithaven van Europa. Met de bouw willen we nieuwe klanten aantrekken en hopen we dat Antwerpen in de toekomst de nummer 1 loshaven van Europa wordt. Niet enkel voor bananen, maar ook voor ander exotisch fruit. We zijn in 10 jaar van 75 naar 135 werknemers gegaan, maar ook zijn we volop bezig in het investering in vergroening. Door het opvangen van regenwater, zonnepanelen aanleggen en het gebruik van windenergie willen we bijdragen aan het milieu.”


Eén van de nieuwe koelcellen


De special guest van de avond was de band Cookies And Cream

Voor meer informatie:
Jakob Van Poucke
Steven Beuselinck
Luik Natie Coldstore
Kruipin haven 1145
9130 Kallo – België
+32 3 561 63 14
jakob.vanpoucke@luiknatie.be  
+32 3 561 63 55
steven.beuselinck@luiknatie.be  
www.luiknatie.be  

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven