Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grootste markt van Europa, 3 AGF-kramen

Tholen - Met 260 kramen is de Albert Cuypmarkt de "grootste markt van Europa", volgens de eigen website. Misschien dat het aan de kou lag maar eind januari waren er (slechts) 3 groenten- en fruitkramen te vinden en een sappenbar. Wel veel kraampjes met warme stroopwafels en souvenirs. Toeristen weten de markt inmiddels goed te vinden en veel kramen hebben zich daar ook op gericht. "Het is echt een toeristenbom hier", vertelt Noah uitbater van een van de groenten- en fruitkramen.

"In het weekend is het chaos", vertelt Noah.

Klik hier voor de fotoreportage

"In deze tijd van het jaar is het aanbod in de handel minder interessant maar toch loopt het goed. Ook toeristen kopen hier, meestal 1 appeltje maar ook wel eens spruitjes, je staat er soms verbaasd van wat ze meenemen", vertelt hij. Noah is bijna dagelijks te vinden op de markt bij de kraam die hij samen met zijn vader runt. Ze hebben die afgelopen jaar omgebouwd naar een zelfbedieningskraam, de bedieningskraam gaf veel 'chaos'. Nu is het er veel overzichtelijker. "In het weekend is het nog wel chaos, dan staat er een lange rij voor de kassa en ben ik de hele dag bezig met bijvullen. Dat is fijn werken, de dag is dan snel voorbij."

Van Hilten Fruit koopt scherp in

De kraam van Meneer van Mourik is ook zelfbediening en heeft een zeer uitgebreid en diep assortiment. Allerlei soorten pepers, paddenstoelen, aardappelen, tomaten, vergeten groenten, ingevlogen papaya's en mango's et cetera. Van Hilten Fruit is een kraam met bediening waar scherpe prijzen gevoerd worden. Het assortiment bestaat uit populaire fruitsoorten en groene asperges. "We staan hier 6 dagen per week en doen elke dag ons best om goed en scherp in te kopen. Daar komen de mensen voor", aldus de verkoopster.

Sappies en Shakies heeft dit jaar ook warme danken en soep

Sappies en shakies staat sinds 7 jaar met bewerkte groenten en fruit op de markt. "In de winter is het lastiger om te verkopen, daarom hebben we dit jaar ook warme dranken en soepen geïntroduceerd. We maken hier alles vers op de markt en proberen te verrassen met combinaties en smaken. Warme dranken is wel wat bewerkelijker. Het gemberbier moeten we een dag van de voren maken en laten trekken. We proberen ook alles te verwerken. Gisteren had ik wat veel spinazie ingekocht, dat heb ik vandaag in de soep en in de juice van the day verwerkt", vertelt de standhouder.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven