Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Boerderijwinkel op wielen

Boer Bas trekt door de straten met paard en kar

Na meer dan 2 jaar een vaste winkel uit te baten in Brugge, is Boer Bas genoodzaakt om het roer om te gooien. Op de huidige locatie in Brugge komen namelijk appartementsgebouwen. Kort samengevat: nog voor de zomer van 2019 zal hij op vrijdag plaatsnemen op een toegankelijke locatie in Brugge met een oude paardentram, ingericht tot kleine winkel. "Hierin verkopen we uitsluitend de producten rechtstreeks van boer en ambachtelijke producent. Authentiek, emissiearm en in de stad", aldus Bas.. 

“Als jonge landbouwer richtte ik iets meer dan 2 jaar terug de boerenwinkel Boer Bas in Brugge op, gesteund en bevoorraad door bevriende boeren uit de streek. We verkopen er producten van verschillende lokale producenten (voornamelijk groenten, fruit, zuivel, sappen, vlees, aangevuld met duurzame basis droogwaren rechtstreeks van de producent). We investeren er als landbouwers zelf dagelijks veel tijd in om de Bruggelingen met onze mooie producten te bereiken. We voelen ook de oprechte waardering van de Bruggelingen, velen komen wekelijks hun verswaren inkopen.”

"Na meerdere punten in overweging te hebben genomen, onder meer de huurprijzen, de moeilijke zoektocht van een goed pand, en het feit dat we Boer Bas zelf willen blijven beheren, deed ons uitkijken naar nieuwe wegen. We voelen dat we in Brugge moeten blijven onze producten tonen, verkopen en promoten. We willen ambassadeur blijven van het beste wat in West-Vlaanderen en bij boeren groeit en bloeit. Met nieuwe ambities willen we graag Boer Bas op nieuwe wielen zetten, letterlijk."

"We staakten de zoektocht naar een pand in Brugge en we kochten een oude houten paardentram van een oude boer. We zijn gestart aan de renovatie van deze paardentram en richten hem de komende maanden in tot kleine boerenwinkel. Plaats voor minder producten, maar wel de allerbeste uit West-Vlaanderen en omstreken. Binnenin is er plaats voor nog heel wat droogwaren, sappen, en hoevezuivel. Aan de buitenzijde en onder de luifel presenteren we onze verse groenten en fruit. Op het dak komen 3 zonnepanelen die de verlichting, zuinige frigo’s en kassa doen werken in combinatie met batterijen. Van kleinsaf zijn we op de ouderlijke boerderij grootgebracht tussen de paarden. We zijn al langer op zoek naar manieren om de paarden een nuttige functie te geven binnen de boerderij: dus we spannen de oude tram in met onze authentieke sterke Vlaamse paarden."

"Onze boerderij blijft voorop staan en ook daar komt een kleine boerderijwinkel, die 2 dagen zal geopend zijn. Dus we voorzien maar 1 dag post te vatten in Brugge. We vertrekken vrijdagochtend en komen tegen de middag aan op onze standplaats in Christus-Koning (exacte plaats wordt later bevestigd). Afhankelijk van het seizoen vertrekken we weer huiswaarts rond 17uur."

Voor meer informatie:

www.boerbas.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven