Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zorgen over toename aantal winkelovervallen

Weinig cash en camera's, het devies voor AGF-specialist?

Tholen - In de laatste drie maanden van 2018 is het aantal winkelovervallen sterk gestegen ten opzichte van 2017. "Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is het aantal overvallen eind 2018 met 50% toegenomen", vertelt Bert van Steeg, adjunct directeur Detailhandel Nederland. Hij benadrukt dat de structurele aanpak van overvallen niet mag verslappen. Eind 2018 werden 96 detailhandelaren overvallen, de laatste drie maanden van 2017 waren dat er nog 64.

De winkel van Ton Kanters werd eind 2017 overvallen

Begin dit jaar schok Nederland op van de zeer gewelddadige overval bij een COOP in Ridderkerk waarbij de filiaalmanager door de overvaller werd neergestoken. Reden voor Ton Kanters, AGF-specialist uit Schijndel om zijn medewerkers eens extra te wijzen op de veiligheidsprotocollen. "Het is voor jullie eigen veiligheid", benadrukt hij telkens. Zijn winkel werd eind 2017 overvallen.

"Het was een verschrikkelijke ervaring, maar we hebben het gelukkig een plekje kunnen geven", vertelt Ton die zich strijdbaar opstelt en is blijven ondernemen. Het meisje dat direct bedreigd werd door de overvaller, is echter niet meer werkzaam in de winkel. "Het gaat wel een stuk beter met haar. Ze komt nog af en toe in de winkel, maar hier werken ging niet meer."

Dat een AGF-speciaalzaak doelwit was een de overval, ligt niet in de lijn der verwachting. Eerder zijn benzinestations, supermarkten of juweliers doelwit van criminelen. "Het komt eigenlijk niet voor, maar ook die ene keer is te veel", reageert Markt Heemskerk, directeur bij branchevereniging ADN. Ondernemers zouden kunnen investeren in camera's in de winkel. "Dat werkt twee kanten op omdat je er ook interne criminaliteit, diefstal door medewerkers, mee aanpakt." 

"Van camera's gaat een preventief effect uit", zegt ook Van Steeg. "Wanneer deze van goede kwaliteit zijn, kunnen deze ook helpen in de opsporing, maar dat betekent voor ondernemers een forse investering." Een goedkopere maatregel is ervoor zorgen dat klanten zoveel mogelijk pinnen en er zo min mogelijk contant geld in de winkel aanwezig is.

Weinig cash in de winkel is ook onderdeel van het veiligheidsprotocol in de winkel van Ton Kanters. "Onze winkel is tot 8 uur open en 's avonds zorgen we dat de kassa's leeg zijn, klanten kunnen dan alleen pinnen. Ook zetten we 's avonds de belletjes aan die waarschuwen wanneer er klanten de winkel betreden." 

Voor meer informatie
Ton Kanters Gezond Genieten
Hoofdstraat
Schijndel
T: 073 303 0401
info@tonkanters.nl 
www.tonkanters.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven