Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Daniel Blanco, van Mogalla: "De citrusmarkt is over het algemeen goed bevoorraad"

Ondanks meer concurrentie groeiende vraag naar Sanguinelli bloedsinaasappelen

De oogst van de Sanguinelli sinaasappelen is kort geleden begonnen in de Spaanse provincies Huelva en Sevilla. Het gaat om een speciale variëteit met een groeiende vraag hoewel de concurrentie vanuit andere landen ook groeit. Het Andalusische Mogalla besloot sterk in te zetten op de Sanguinelli bloedsinaasappelen en hoopt in de komende jaren te groeien in.

"We hebben het aantal hectares van deze variëteit uitgebreid, zowel op onze teeltbedrijven in Sevilla als op die in Huelva. Hoewel de aanplant op sommige percelen nog jong is, hopen we dit jaar met deze en de oudere plantages de 1.000 ton te bereiken. In de komende jaren zal de oogst stijgen tot het dubbele van de huidige opbrengsten", zegt Daniel Blanco, commercieel directeur van Mogalla.

Volgens de commercieel directeur komt de oogst op het juiste moment, zoals bijna ieder jaar aan het begin van januari. Dankzij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht heeft het fruit de ideale rijping en beschikt het over zijn karakteristieke kleur. "Het is een variëteit die zich niet kenmerkt door een grote maat; integendeel, de maten zijn vaak middelgroot of klein. Aan het begin van dit seizoen zien we normale maten, een zeer schone schil en een behoorlijk goede kleur. De opbrengsten zijn zoals gebruikelijk is voor deze variëteit", vertelt Daniel Blanco.

Het bedrijf zet ook Navelina en Salustiana sinaasappelen af, evenals de eerste Lane Lates en Nadorcott mandarijnen. Het huidige citrusseizoen is erg gecompliceerd, zelfs voor speciale rassen als de Sanguinelli. "Over het algemeen is de citrusmarkt behoorlijk goed bevoorraad en de prijzen liggen erg laag. We merken dat er sprake is van een groeiende concurrentie. De concurrentie neemt ieder jaar toe vanuit landen als Egypte, Griekenland en Turkije, landen die zich steeds meer consolideren. Deze situatie op de markt heeft ook grote gevolgen voor de Sanguinelli variëteit, hoewel er nog steeds een prijsverschil bestaat ten opzichte van de Navelina's en Salustiana's. Helaas concurreert onze Sanguinelli met andere bloedsinaasappelen die een lagere kwaliteit hebben. We hebben er moeite mee om af te zetten en goede prijzen te ontvangen vanwege de overvloedige aanwezigheid van dit Italiaanse en Tunesische fruit, dat tegen zeer lage prijzen op de markt verschijnt".

Daniel Blanco geeft aan dat er nieuwe markten zijn die zich beginnen te interesseren voor de Sanguinelli bloedsinaasappel, maar "aangezien het een product is met beperkte volumes en kleinere marktniches, worden ze geconfronteerd met een groeiende teelt in ons land". Mogalla exporteert deze variëteit met name naar Frankrijk, Nederland, België en Duitsland en werkt aan het bereiken van nieuwe markten.

 

Voor meer informatie:
Daniel Blanco
Mogalla S.A.T.
Carretera Sevilla – Ayamonte, km 104.
Huelva, Andalucía. España.
T: +34 954 934 272
M: +34 600 422 318
danielblanco@mogalla.com
www.mogalla.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven