Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Euro Pool Group

"Twintig procent minder CO2-uitstoot per roulatie in 2025"

Twintig procent minder CO2-uitstoot per roulatie in 2025. Dit doel heeft Euro Pool Group zich gesteld. Het past in de traditie van de pooling organisatie die met zijn meermalige verpakkingen sinds 25 jaar bijdraagt aan het versterken van de circulaire economie. Een circulaire economie biedt een oplossing voor mondiale uitdagingen zoals schaarste van hulpbronnen en klimaatverandering. Hiermee draagt Euro Pool Group bij aan de SDG (Sustainable Development Goals), die de Verenigde Naties heeft geformuleerd. 

Duurzamer transport
In het duurzaamheidsrapport ‘Together towards a circular economy’ geeft Euro Pool Group aan hoe zij deze doelstelling wil halen. Op de eerste plaats zet de groep in op het verduurzamen van het transport. Door bestaande stromen beter te benutten, wordt het aantal transportkilometers verlaagd. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met retailers en andere klanten. Op de tweede plaats werkt Euro Pool System aan het ontwerp van dunnere kratten met dezelfde functionaliteit, die eveneens gaan bijdragen aan efficiënter transport. Ook een proef met Cool Rail, het koeltransport per spoor tussen Spanje en Noord-Europa, draagt bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Samen met partners
Bij het versterken van de circulaire werkt Euro Pool Group nauw samen met partners in de versketen bij wie duurzaamheid eveneens hoog op de agenda staat. Een voorbeeld is het Spaanse Ebaki, dat PEFC-gecertificeerde houten pallets maakt voor LPR. Met Colruyt Group, de retailketen in België, Frankrijk en Luxemburg trekt Euro Pool System samen op om het aantal transportkilometers te reduceren. .

Gouden medaille
Ook dochter LPR draagt op vele manieren bij aan de ambitieuze doelstellingen. In 2010 was LPR de eerste palletpoolingsorganisatie die gecertificeerd was voor PEFCTM, hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer. De onderneming stimuleert palletfabrikanten en houtzagerijen zich eveneens te certificeren. In 2010 was dat percentage 22%; in 2017 ligt dat op 74%. De ambitie is om in 2025 100% PEFCTM-gecertificeerd hout te produceren.
Ook heeft LPR een overeenkomst getekend voor de herbebossing van vijftien hectare per jaar samen met de vereniging 'Plantons pour l'avenir' in Frankrijk. Al drie jaar op rij bekroonde EcoVadis, het internationale platform voor duurzaamheid, LPR met een gouden medaille voor deze inspanningen.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven