Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Veel aardappelen maar weinig uien in Noorse bewaring

Volgens de cijfers van het Noorse Landbouwdirectoraat liggen er nog voldoende aardappelen in de bewaarcellen. De kwaliteit is wisselend, zodat nog onduidelijk is hoe lang de aardappelen geleverd kunnen worden. De prijs van de aardappel zal de komende week iets stijgen. De kwaliteit van de wortelen is daarentegen uitstekend, al is de kwantiteit vergeleken met vorig jaar achteruitgegaan. Als de kwaliteit aanhoudt, zullen er tot in mei nog Noorse wortelen verkrijgbaar zijn.

De hoeveelheid uien is met 70 procent gedaald ten opzichte van vorige jaren. Daarom is import hard nodig. De afgelopen weken lagen de Noorse prijzen boven de prijsgrens, zodat de invoerbelasting verlaagd is naar 0,08 euro per kilo. Naar verwachting zullen er nog enkele weken Noorse uien verkrijgbaar zijn.

Ook de voorraad spruiten valt tegen, 65 procent minder dan vorig jaar, maar daar staat tegenover dat een deel van de spruiten nog geoogst moet worden. Doordat er minder kool dan vorig jaar in de bewaarloodsen ligt, ligt de prijs al enkele weken tussen doelprijs en de maximale prijsgrens. De hoeveelheid koolraap ligt echter op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Kasgroenten en biologisch

De komkommerprijs zal de komende week iets stijgen. In deze tijd van het jaar worden er tomaten geïmporteerd, maar de kwaliteit is in veel gevallen een probleem. De voorraden biologische groenten zijn iets kleiner dan vorig jaar wat betreft wortelen, kool en in het bijzonder uien. De voorraden knolselderij en rode biet zijn daarentegen goed op peil.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven