Sterke groei Keniaanse horecasector wakkert paddenstoelenteelt aan

Tegenwoordig staan er in Kenia steeds vaker paddenstoelen op het menu. Telers omarmen deze gezonde groente nu de markt ervoor  groeit. 

De teelt neemt maar weinig ruimte in beslag en dit is één van de redenen dat telers in stedelijke gebieden zich in toenemende mate toeleggen op de teelt van dit gewas.  

Zo ook Moses Kinyua die zijn paddenstoelen levert aan een viersterrenhotel in de stad en aan de Westlands, een wijk waar veel expats wonen. "Eerst runde ik hier een boerderijwinkel maar ik heb deze omgebouwd tot een paddenstoelenkwekerij vanwege de goede inkomsten," vertelt Kinyua aan newsghana.com.gh.

Kinyua maakte vijf rijen met planken waarop hij plastic zakken met substraat plaatste voor de teelt van oesterzwammen. Het substraat maakt hij niet zelf maar koopt hij voor €213 in bij een tuinbouwinstituut. "Zodra het substraat binnen is, vul ik de plastic zakken ermee en zaai ik de paddenstoelensporen. Voor een goed resultaat moet de temperatuur in de ruimte rond de 22o Celsius liggen," aldus Kinyua. 

Na een maand kunnen de paddenstoelen geoogst worden. Er worden bij de teelt geen chemische meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. 

Kinyua verpakt zijn oesterzwammen in punnets van 250 gram en levert deze aan hotels. Hoewel hotels nog altijd de grootste afnemers zijn, neemt de consumptie van paddenstoelen in Keniaanse huishoudens ook toe. De meeste consumenten kopen het product op markten in de hoofdstad. 

De horecasector in Kenia zit in de lift onder invloed van het groeiend aantal toeristen.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven