Ho ho ho, kerstbomen in de AGF-speciaalzaak

Tholen - De wintermaanden zijn een rustige tijd voor AGF-speciaalzaken. Een aantal van hen verhandelt in december kerstbomen, een leuke bijverdienste. "We doen dit al zeker 26 jaar en hebben er een vaste clientèle voor", vertelt Tom Wiels uit het Belgische Waasmunster. "We verkopen ze al kant en klaar in bakken en leveren ze indien gewenst gratis thuis. Maar bij de winkel komen ze gelukkig ook langs om ze te kopen. Mooi meegenomen wanneer ze dan ook wat extra groenten en fruit meenemen."

In Nederland promoot Joost Kooijmans uit Dreumel kerstbomen en kerstpakketten via de Facebookpagina van zijn boerderijwinkel. Ook hij bezorgt ze gratis thuis. Joost is pruimenteler en startte met de verkoop van zijn eigen producten. "Heel gewoon in de boerenschuur, geen poespas of luxe." Hij heeft wel zijn producten in de loop der tijd uitgebreid tot een compleet assortiment en is inmiddels een omrijwinkel waar klanten speciaal naar toe komen. Zowel de kerstbomen en kerstpakketten zijn in deze tijd klantentrekkers. Daarin verkoopt ook Joost Dreumels pruimensap en jam zonder toevoegingen van eigen boomgaard.

Manden voor de kerstboom bij Joost Kooijmans

De Groentemannen uit Zwartsluis hadden ook een traditie met kerstbomenverkoop. Helaas hebben we daar afscheid van moeten nemen. Wout Timmermans: "Mijn schoonvader deed dat al die jaren maar hij is onlangs 70 geworden. Het is toch best veel werk. We hadden grote bomen en pakten die netjes in. Wij hebben het te druk om het erbij te doen of te helpen, daarom hebben we besloten de handel over te doen aan een collega-ondernemer. Bij de zaak hebben we nog wel een aantal kleine bomen."

Groenten Fruit Wiels
Tom Wiels
Hoogstraat 55
9250 Waasmunster, België
T:+32 2 340 00 53
info@tomwiels.be
www.tomwiels.be 

J Kooijmans Boerderijwinkel
Joost Kooijmans
Meerheuvelweg 1
Dreumel
T: 06-48355667
@J Kooijmans

De Groentemannen
Baarnstraat 1
8064 EZ Zwartsluis
T: 038 386 6879
info@de-groentemannen.nl 
www.de-groentemannen.nl 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven