Edwin Roggen Groente en Fruit gooit verkoopconcept om

"Prognose is dat zelfbediening voor meer omzet kan zorgen"

Tholen - Afgelopen vrijdag kreeg Edwin Roggen van Roggen Groente en Fruit een nieuwe plek op het Marktplein in Emmen toegewezen. Een hele ingreep, mede gestimuleerd door de gemeente want de markt heeft een boost nodig en Roggen Groente en Fruit is er een belangrijke publiekstrekker. De verhuizing werd door Edwin Roggen aangegrepen om het concept om te gooien naar een zelfbedieningskraam voor groenten. "Uit ervaring van andere markthandelaren blijkt dat zelfbediening voor meer omzet kan zorgen", vertelt Edwin. We hebben afgelopen zomer een aantal markthandelaren bezocht die hiermee werken zoals Vitamientje.nl, De Bananenboxer en de Fruitshop.

De eerste resultaten stemmen hem tevreden. "Het brengt meer rust in de kraam. In de bediening staan klanten in de rij en dan werken ze hun lijstje af en maken zich zorgen of ze wel snel geholpen worden en of er niet wordt voorgedrongen. Nu kunnen ze rustig hun eigen gang gaan en zijn ze eerder geneigd tot aankopen die niet op het lijstje staan, is het idee", vertelt hij. Dat deze logica werkt, tonen de verkoopcijfers van deze eerste dagen al aan. "Van champignons verkoop ik doorgaans 3 tot 4 kisten en nu heb ik er 10 verkocht. Ook was de kist sjalotten helemaal leeg, terwijl ik er daar anders enkele stuks van verkoop." Een nadeel van het nieuwe concept is dat het veel meer ruimte inneemt, je moet dus extra standruimte huren en niet op alle markten is er voldoende ruimte om de tenten neer te zetten.

Met de luxe opgezette zelfbedieningszaak hoopt Edwin de markt weer hip en aantrekkelijk te maken. Voor de gemeente is de gewijzigde loop over het marktplein belangrijk, waardoor ook andere markthandelaren meer aanloop krijgen. Voor Edwin is het belangrijk dat er meer jongeren komen. "Ik merk wel dat oudere klanten erg moeten wennen aan de omschakeling naar zelfbediening. De jongeren vinden het helemaal fantastisch en daar ligt wel de toekomst van de markt." Roggen Groenten en Fruit heeft nog wel een verkoopwagen met bediening voor het fruit. "Appelen en straks ook kersen bijvoorbeeld kun je mensen niet zelf laten pakken. Daar moet je voorzichtig mee omgaan anders heb je aan het einde van de dag veel verlies.

De verhuizing van marktplaats in Emmen ging gepaard met aanbiedingen en acties. Er worden 25 tassen met inhoud, een kistje vol groenten en fruit en twee entreekaarten voor Wildlands verloot voor degene die de leukste foto maakt met de op "de markt aanwezige rode olifant. Die olifant is promotiemateriaal voor de Elefant navels van Willem Dijk AGF maar activisten hadden dat niet begrepen. Ik werd er meteen over opgebeld dat het dierenmishandeling was en dat ze kwamen protesteren. Eigenlijk had ik ze in de waan moeten houden, dat was een mooie publiciteitsstunt geweest", besluit Edwin.

Foto's via Facebookpagina Markt Emmen

Voor meer informatie

Roggen Groente en Fruit
Edwin Roggen
edwin@roggenagf.nl 
T: 06-51096946
Facebook; Roggen Groente en Fruit
Instagram: @Roggengroenteenfruit


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven