Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opleiding tot foodondernemer gestart

Tholen - Afgelopen week opende staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer de Ondernemersacademie Food in Houten. "Op de academie gaan we (zij-)instromers opleiden die kiezen voor het ondernemerschap. Het initiatief is vanuit de slagersbranche gekomen, in eerste instantie om voor continuïteit en bedrijfsopvolging te zorgen. Maar dat is ook andere versbranches een probleem. Daarom hebben we een breed opleidingstraject ontwikkeld en zijn inmiddels meerdere branches aangesloten om zo het ondernemerschap in foodspeciaalzaken te ontwikkelen", vertelt Astrid van Hest, van de Ondernemersacademie.

Mona Keijzer en Astrid van Hest tijdens de opening van de Ondernemersacademie Food

"Er liggen prachtige kansen en mogelijkheden voor wie durft te experimenten. Na de opleiding zijn deelnemers veelzijdige foodondernemers en daardoor goed opgewassen tegen de veranderende markt. Inmiddels zijn er 11 deelnemers gestart die de switch willen maken. Hun achtergrond varieert. Zo is er een deelnemer met achtergrond in makelaardij, één in diëtiek en één in onderwijs. De meeste hebben al enige levenservaring en weten echt wat ze willen. Wij kunnen ze de juiste bagage meegeven om succesvol te zijn in een relatief kort en intensief traject."

Tijdens het leertraject van een halfjaar en een coachingstraject van 3 maanden leert de nieuwe foodondernemer hoe hij/zij foodonderneming moet runnen. "Na afloop heeft hij/zij alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande detailzaak over te nemen en uit te bouwen. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakman/vakvrouw, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau. Echte toppers dus", besluit Astrid.

Voor meer informatie

Ondernemersacademie Food
Astrid van Hest
[email protected] 
www.ondernemersacademiefood.nl 
T 06-86822858

Sleepboot 2
3991 CN Houten