Granot Avocado realiseert 100% nauwkeurige verzending met palletisation software van Zetes

Granot Avocado, een Israëlisch coöperatie van landbouwbedrijven, heeft gekozen voor ZetesMedea, een oplossing voor zendingsverificatie of shipping verification, om de efficiëntie te maximaliseren en fouten bij de ladingscontrole te elimineren. Met Zetes ImageID-technologie op basis van Machine Vision biedt het nieuwe systeem de klant 100% nauwkeurigheid en traceerbaarheid van uitgaande pallets, gekoppeld aan spectaculaire procesverbeteringen en optimalisaties bij de belading van transportvoertuigen.

Tijdrovende handmatige processen
Granot Avocado is een coöperatief van 43 landbouwbedrijven, die samen circa 30% van de totale productie van avocado's in Israël voor hun rekening nemen. De door deze bedrijven geoogste vruchten worden verzameld in het verpakkingsmagazijn van Granot. 75% van de avocado's worden hiervandaan verzonden voor afzet op de Europese markt. Gemiddeld komen er dagelijks 200 pallets uit het magazijn. Voorheen moesten de magazijnmedewerkers zelf de etiketten op de dozen en de pallets controleren om de herkomst en de bestemming van de producten te verifiëren. Dit tijdrovende handmatige proces hinderde de uitstroom van pallets en ging gepaard met een foutpercentage van meer dan 50%. Granot Avocado had behoefte aan een oplossing die traceerbaarheid van de pallets en hun inhoud biedt, de betrouwbaarheid van de informatie verbetert en de outbound logistieke processen optimaliseert.

Machine Vision voor optimalisatie van outbound logistiek
De op Machine Vision gebaseerde ImageID-technologie uit de ZetesMedea-portefeuille voor warehouse executie is op alle laaddocks geïnstalleerd om afbeeldingen te maken van de pallets die langskomen voordat ze worden verzonden. Het systeem leest in realtime de etiketten op de dozen en de pallets om te controleren op eventuele fouten, zoals een ontbrekende doos of een doos op een verkeerde pallet. Het systeem genereert vervolgens een Go- of een No go-signaal, zodat altijd de juiste pallets op de juiste vrachtwagen worden geladen. Dozen die verkeerd geplaatst of gelabeld zijn, worden op een scherm weergegeven, zodat medewerkers de fout kunnen corrigeren.

Belangrijkste voordelen
Eran Rotem, COO van Granot Avocado: “Sinds de implementatie van ZetesMedea is de betrouwbaarheid van onze gegevens sterk verbeterd tot 100%. We kunnen nu alle pallets scannen zonder menselijke tussenkomst, waardoor het foutpercentage sterk is verminderd en we kostbare tijd besparen. De palletisation software van Zetes heeft ook het aantal geschillen met klanten drastisch verminderd, omdat we onze klanten voortaan visueel bewijs kunnen leveren van de conditie van de pallets op het moment dat ze het magazijn verlaten”.

Eli Harel, Country Manager van Zetes in Israël: “We zijn blij dat we Granot Avocado kunnen helpen met hun processen voor outbound logistiek. We hebben er alle vertrouwen in dat onze aantoonbare ervaring met de implementatie van vergelijkbare projecten voor andere bedrijven ook voor Granot Avocado grote voordelen en een snel investeringsrendement zal opleveren”.

Voor meer informatie
Catherine Asselman
Zetes
+32 2 728 37 11
catherine.asselman@zetes.com
www.zetes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven