Het segment to-go producten voor AGF groeit aanzienlijk. Zachtfruit en bessen ontwikkelen zich snel als snack. Daarmee parallel ontwikkelen verpakkers adequate producten. Het Franse Guillin lanceert ook enkele innovatieve verpakkingen in het to-go segment.

To Go-bessen
De laatste blikvanger in hun lijn is een cup voor snackbessen die verkrijgbaar is voor 90-250 gr. Andreas Herbrandt: ''We hebben een scheidingswandje in onze shakers gemaakt zodat blauwe bessen met frambozen meegenomen kunnen worden in een enkele kleine verpakking."

De verpakkingsleverancier ziet een stijgende vraag naar hersluitbare retailverpakking voor snacks. In Scandinaviƫ is de To Go-cup al op de markt. Herbrandt: "De consumptie van blauwe bessen is flink gestegen, omdat ze nu vanuit een snackcupje gegeten kunnen worden."

Nieuw verpakkingsconcept
De conclusie is duidelijk: als je een premium product wil verhandelen, dan moet je het in een gepaste verpakking aanbieden. "De eindconsument kijkt als eerste naar de verpakking. Als die er goed uitziet dan wordt er gekocht."

De komende jaren zal blijken of de Guillin Group succes heeft met dit verpakkingsconcept. Er is al een patent aangevraagd. Herbrandt: "Onze partner heeft al een machine ontwikkeld voor het verpakken van cherrytomaatjes en blauwe bessen, waarmee de cups automatisch geseald en gevuld worden. Daarmee worden kosten en arbeid bespaard."

Internationale groep bedrijven
De Duitse tak van de Guillin Groupe werd in 2014 in Saarlouis, dicht bij de Franse grens, geopend. De group heeft takken in verschillende Europese landen: fabrieken VERIPACK (Spanje), NESPAK (Itali), DYNA PLAST (Frankriijk), SHARPAK (VK) en Guillin Polen, Guillin Nederland. Ze leveren verpakkingen aan verschillende segmenten. Het marktaandeel voor AGF verpakking groeit gestaag, vooral op het gebied van zachtfruit.

Bezoek het bedrijf op de ExpoSE in Karlsruhe (21 en 22 november, Hall 2 / N-11)