Bert Roetert nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Food Valley

De stichting Food Valley en het (inter)nationale innovatiecluster Food Valley verwelkomen Bert Roetert als nieuwe bestuursvoorzitter. Voormalig topman bij het beursgenoteerde Schuitema/C1000 en FrieslandCampina en huidig voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelen wordt alom gewaardeerd om zijn gedreven hands-on mentaliteit. Met zijn aantreden en het vertrouwen van de vele bedrijven en kennisinstellingen in Nederland, die deel uitmaken van het innovatiecluster, breekt voor de stichting Food Valley een nieuwe periode aan. “Afgelopen jaren heeft de stichting Food Valley zich ontwikkeld van een regionaal initiatief tot een nationale speler met grote bekendheid in vele landen. En daarmee is het fundament gelegd voor verdere bouw van het cluster en van de stichting ten dienste van het Nederlandse agrifood bedrijfsleven”, aldus Roger van Hoesel, directeur van de stichting Food Valley.

​De stichting Food Valley stimuleert (nieuwe) bedrijvigheid, innovatie en werkgelegenheid in de Nederlandse agrifood sector vanuit het hart van het Food Valley cluster, Wageningen. Wageningen en omgeving kennen een sterke kennisconcentratie op het gebied van agrifood en life sciences met onder meer aanwezigheid van Wageningen UR, NIZO food research en vele andere gerenommeerde kennisinstellingen en bedrijven. Ruim 110 grote en kleinere bedrijven verspreid over heel Nederland hebben zich gecommitteerd aan de stichting Food Valley. Food Valley kent een uitgebreid netwerk van kennis- en onderwijsinstellingen waarmee wordt samengewerkt. Qua inhoud en aanpak beslaat het werkgebied heel Nederland en wordt er tevens intensief en met succes samengewerkt met meerdere Europese partijen en met partners in de rest van de wereld. “ Er is een sterke netwerkstructuur op het gebied van innovatie in food gerealiseerd. Mijn ambitie is dit netwerk verder uit te bouwen en een nieuw ketengericht beleid voor de stichting Food Valley te ontwikkelen en uit te voeren, waarmee de praktische waarde van deze organisatie voor de agrifood markt en de gehele levensmiddelenbranche zal worden onderstreept”, aldus Bert Roetert, nieuwe bestuursvoorzitter stichting Food Valley.

Met het aantreden van Bert Roetert als nieuwe bestuursvoorzitter neemt de stichting Food Valley afscheid van de heer Theo Meijer na een periode van 8 jaar. De stichting Food Valley is de heer Meijer zeer dankbaar voor zijn kennis en bevlogenheid waarmee hij de afgelopen jaren Food Valley op de kaart heeft gezet.

Bron: Foodvalley

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.