Rob Baan laat zien dat kleur op je bord gezond én lekker is

Groenten centraal in Koffietijd

Groenten komen op een kleurrijke manier centraal te staan bij het programma Koffietijd van RTL4. Vanaf 9 november zal er elke vrijdagochtend om 10:00u een TV item over groenten worden uitgezonden. Rob Baan zal als presentator in elke aflevering laten zien dat kleur op je bord met groenten gezond én lekker is. In totaal krijgt de kijker 8 items te zien tot aan de jaarwisseling.

Dit initiatief is als pilot opgezet in samenwerking met het NAGF en Foodfirst Network. Elke week staat er een andere groentensoort kort centraal in de uitzending. Daarbij wordt er ook rekening gehouden met het seizoen. Zo zal het eerste item gericht zijn op de oer-Hollandse boerenkool met uiteraard groen als de kleur van de week.

Door tips en weetjes komt de kijker meer te weten over het product. Een chef zal uiteindelijk in de studio met de groente van de dag aan de slag gaan en het verwerken tot een lekker gerecht. Met de TV items over groenten hoopt het NAGF consumenten te inspireren om meer kleur te geven aan hun gerechten. Daarnaast kan de kijker kennis opdoen over het bereiden en schoonmaken van verschillende producten. Het bereiden van groenten zoals pompoen en frisée blijkt voor de consument niet altijd even makkelijk te zijn. De informatie over de producten is afkomstig van de recent gelanceerde (vernieuwde) website ‘Veggipedia’ van het NAGF.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.