Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interspar voert 100 procent biologische verpakking in

In heel Oostenrijk gratis papieren zakken voor groente en fruit

Na een succesvolle test in geselecteerde filialen staan per direct in alle INTERSPAR-filialen de 100% biologisch afbreekbare papieren zakken als alternatief voor plastic tassen gereed bij de inkoop van groenten en fruit.

Na de geslaagde test in elf hypermarkten in Salzburg en Steiermark wordt de nieuwe, innovatieve papieren zak nu in heel Oostenrijk ingevoerd. Het milieuvriendelijke en recyclebare alternatief voor de bekende, dunne plastic tasjes zijn per direct in alle Interspar-hypermarkten beschikbaar. De papieren zakken bestaan uit transparant, FSC-gecertificeerd perkamentpapier en zijn zelfs vochtresistent. In schone toestand kunnen ze bij het oud papier worden gedaan. Als ze vies zijn, kunnen ze bij het groen afval worden weggegooid.

Het biologisch afbreekbare alternatief
„We zijn er trots op dat we onze klanten met de papieren zakken per direct een ecologisch verantwoord alternatief voor de gebruikelijke plastic zakjes aan kunnen bieden. De hoge functionaliteit kon tijdens de test eenduidig bevestigd worden en ook de acceptatie onder de klanten is bijzonder groot. Het onderwerp plasticreductie is aangekomen bij de bevolking.In de toekomst bieden we klanten in heel Oostenrijk de mogelijkheid om een duidelijk signaal voor ons milieu af te geven", zegt INTERSPAR Oostenrijk-directeur Markus Kaser. De klanten hebben zelf de keuze tussen de nieuwe, biologisch afbreekbare papieren zakken en de gebruikelijke plastic tasjes.

Publicatiedatum: