Israël: "Hogere prijzen door hoge kwaliteit en vraag"

Het is nog vroeg in het seizoen, maar de citrusoogst van Israël is al begonnen en de eerste ladingen aan fruit vinden nu hun weg naar de supermarkten. Volgens exportmanager Betsalel Ohana van Planet Israel Export ziet het seizoen er goed uit met goede prijzen en een geweldige kwaliteit.

De belangrijkste fruitsoort van Planet Israel is de Star Ruby Red-grapefruit, die door het bedrijf onder het merk Sunrise wordt afgezet. De reden voor de merknaam is omdat zo het fruit duidelijker te herkennen is. Volgens Betsalel Ohana is het feit dat het citrus uit Israël komt al reden genoeg voor goede prijzen: "In vergelijking met Spanje en Egypte zijn onze prijzen iets hoger. Dit komt door de hoge kwaliteit van ons fruit en de vraag hiernaar, die toeneemt. Fruit uit Israël is eigenlijk al een merk op zich, wat ervoor zorgt dat ons citrus een toegevoegde waarde krijgt."

Naast Sunrise-grapefruit is het meest populaire citrus van Planet Israel de Sweetie Green-grapefruit en de vermaarde Orri-mandarijnen. Dit fruit wordt voornamelijk naar het oosten geëxporteerd. "Het grootste deel wordt naar China, Hong Kong en Singapore gestuurd. We zouden op een gegeven moment graag onze activiteiten naar Europa uit willen breiden, zoals bijvoorbeeld naar Oost-Europa. Ook krijgen we om de zoveel tijd bestellingen uit Rusland. Dat is dus een andere markt die we zouden kunnen verkennen."

Planet Israel groeit elk jaar verder. De export aan citrus van het bedrijf wordt nu al geraamd op enkele honderden tonnen per jaar, maar Ohana verwacht dat dit elk seizoen verder op zal lopen. Een van de redenen hiervoor is de hoge verwachtingen van de klant. "Wat ons citrus zo gewild maakt, is het feit dat we voor onze klanten extra ons best doen. Ze vragen misschien om specifieke maten of een aangepaste verpakking. Wij verlenen deze service waar we dit kunnen. Daarnaast hopen we dat in de komende jaren ook onze andere producten in volume toe zullen nemen, zoals voor avocado's, granaatappelen, kakifruit en ons geconcentreerde sinaasappelsap. Het citrusseizoen is pas net van start gegaan en zal tot ongeveer mei doorlopen. Er liggen dus nog behoorlijk wat maanden aan werk voor ons."

Voor meer informatie:
Betsalel Ohana 
Planet Israel Export
Tel: +972.54.738.3436
Email: israel@planetfareast.com 
www.planetisrael.farm 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.