Groenteman Frans van de Polder roept op tot actie

BTW-verhoging: "Houding heel AGF Nederland te laks"

Tholen – “Kom op jongens, doe wat!”, roept Frans van de Polder zijn branchegenoten op. Hij wil nogmaals actie voeren tegen de voorgestelde kabinetsmaatregel om de BTW per januari 2019 van 6 naar 9 procent te verhogen. Volgens Frans geven diverse personen in de branche aan dat het "nu toch geen zin meer heeft". Met name speciaalzaken vrezen dat de BTW-verhoging hen hard zal treffen.

Groenteman Frans van de Polder legde dat uit in De Hofbar, een politiek programma van PowNed dat "de emoties in de samenleving over wat er speelt in de politiek de ruimte geeft." “De BTW-maatregel voelt als een klap in mijn gezicht, chips wordt goedkoper dan appels en bier goedkoper dan melk. Ik ben bang dat door de BTW-verhoging de mensen mijn winkel straks voorbij zullen lopen omdat groente en fruit gewoon te duur wordt", vertelt Frans tijdens de uitzending.De Tweede Kamerleden debatten zijn afgerond, de BTW-maatregel lijkt geen issue. Maar Frans heeft de moed zeker niet opgegeven. De Eerste Kamerleden kunnen de maatregel nog tegenhouden en daar richt hij nu zijn pijlen op. "Ik heb nog wat in de hoge hoed zitten en ben met de woordvoerder van MKB Nederland in gesprek om te kijken of we gezamenlijk iets kunnen doen." Frans weet inmiddels hoe hij met groenten en fruit de aandacht kan trekken. Dit keer wil hij een plein vol rode bieten storten met de oproep: "Kabinet, luister naar het volk, biete!! Ik hoop er een aantal groentemannen en mensen uit de branche ervoor op te trommelen. Laten we niet berusten, we kunnen nog steeds wat doen!", besluit Frans.

Mail Frans als je mee wilt doen/denken: kantoor@fruitmandje.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.