Peruaanse mango-export zal naar verwachting met 13 % krimpen

Volgens de directeur van de Peruaanse Vereniging van Mangotelers (ProMango), Ángel Gamarra Condori, zal de Peruaanse export van mango in het seizoen 2018/2019 180.000 ton bedragen. Dit zou een vermindering van 13 % betekenen ten opzichte van het vorige seizoen, toen er 207.000 ton verzonden werd, hetgeen een record was.

Condori geeft aan dat er tot augustus sprake was van koud weer, waardoor 80 % van de mango's bloeiden. De weersomstandigheden veranderden echter en hebben ervoor gezorgd dat er op sommige plantages sprake is van herbloei.

"We hopen dat het in maart zal gaan regenen en niet eerder, zodat we al het fruit kunnen oogsten en niet worden blootgesteld aan ziektes  zodat de mango geen vlekken krijgt. Als het eerder regent, zal de teelt van de gebieden waar sprake is van herbloei niet verzonden kunnen worden omdat het fruit bevlekt raakt", vertelt hij.

Condori voegt toe dat er in het vorige seizoen geen regenval was, wat het mogelijk maakte om het record van de export van verse mango te bereiken. Hij zegt echter dat neerslag in april wel nodig is om water in de reservoirs te kunnen opslaan en de irrigatie voor het volgende seizoen te kunnen verzekeren.

Op een ander moment gaf Condori aan dat de totale Peruaanse mangoteelt in het komende seizoen de 350.000 ton zou bereiken. Hiervan zou 75 % in Piura geteeld zou worden.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018