Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oerlemans Packaging deed mee aan World Cleanup Day

Afval opruimen met gerecyclede afvalzakken

Zaterdag 15 september jl. was de World Cleanup Day. Wereldwijd werd er zwerfvuil opgeruimd en in kaart gebracht. Oerlemans Packaging was sponsor van World Cleanup Day Nederland waar meer dan 250 teams aan deelnamen. Oerlemans Packaging heeft voor de Nederlandse teams de gerecyclede afvalzakken geproduceerd én over heel Nederland hebben meer dan 60 medewerkers actief deelgenomen aan de opruimactie.De vestiging Oerlemans Plastics in Genderen en Giessen kreeg 44 personeelsleden met aanhang gemobiliseerd om mee te doen aan deze actie. De jonge en de oudere generatie was hiermee vertegenwoordigd. Zo is door Oerlemans in de regio Land van Heusden en Altena deelgenomen en zijn verschillende gebieden opgeruimd. Het afval dat opgeruimd werd, werd ook vastgelegd in de Litterati-app. Zo verkrijgt men inzicht in welk afval aangetroffen is.

De top 5 van het gevonden afval bestond uit*:
1. Sigarettenpeuken
2. Blikjes
3. Verpakkingen
4. Flesjes
5. (Plastic)bekers

"Met deze actie hebben we als bedrijven een steentje bij kunnen dragen aan het beter leefbaar houden van onze omgeving. Middels voorlichting aan scholen, verenigingen e.d. wil Oerlemans Packaging de bewustwording bij de mensen activeren om niet zomaar afval op straat te gooien. Het probleem is en blijft een mentaliteitskwestie. Plastic is te waardevol om weg te gooien.'"

* Bron: gegevens Plastic Soup Foundation

Voor meer informatie:
Oerlemans Plastics
info@oerlemansplastics.nl
www.oerlemansplastics.nl

Rob Verhagen
rv@oerlemanspackaging.nl
06-12990381

 

Publicatiedatum: