Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee groentenconservenfabrieken Bretagne gesloten

Twee groenteconservenfabrieken van de Franse landbouwcoöperatie Cecab zullen tussen 2013 en 2015 worden gesloten. Dat maakte de Bretonse groep afgelopen week bekend. Het betreft de locaties in Ciel (Saone-et-Loire) en Rosporden (Finistere).

De reden voor de sluiting is de sterke concurrentie waarmee Cecab zowel in Frankrijk als in Europa mee geconfronteerd wordt. Het gaat met name om een concurrentie van de groentenconserven, een activiteit die 30% van de totale activiteiten van de coöperatie vertegenwoordigt. Met de sluiting hoopt Cecab, die in 2011 een omzetcijfer van 2 miljard euro realiseerde, te winnen in termen van productiviteit.

In 2011 had Cecab 9 000 personen in dienst, maar met de sluiting zullen in totaal 244 banen geschrapt worden: 102 op de locatie Ciel en 142 op die van Rosporden. De coöperatie maakte echter bekend dat er 403 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd zullen worden op locaties waar de activiteit moet toenemen. Cecab wil 50 miljoen euro investeren in andere conservenfabrieken, eveneens om zo zijn productiviteit te kunnen verhogen.


Publicatiedatum: