Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili voorziet laag productievolume voor avocado's

De voorzitter van het Chileense Hass Avocado Committee, Adolfo Ochagavía, liet weten dat het productievolume voor Chileense avocado's dit jaar lager uit zal vallen dan vorig jaar. 'We verwachten dat de totale oogst ongeveer 8% lager zal uitvallen. Afgelopen seizoen bedroeg het productievolume 200.000 ton en dit jaar verwachten we zo'n 185.000 ton te produceren.'


Van de geproduceerde avocado's is 45% bestemd voor de binnenlandse markt. De levering aan Europa valt dit jaar 6-7% hoger uit dan vorig jaar met een omvang van 34.000 ton. De export naar de VS werd in eerste instantie op 61.000 ton ingeschat, maar dit getal moet naar beneden worden bijgesteld.

Deze daling in het exportvolume voor de VS is volgens de manager deels te wijten aan de hoeveelheid avocado's die in de VS zelf worden geteeld (Californië). Daarnaast exporteert Mexico ook een grote hoeveelheid avocado's naar de VS. Tenslotte heeft Peru dit jaar ook voor het eerst het hele seizoen door avocado's geleverd aan de VS.

Vanwege het grote aanbod op de Amerikaanse markt heeft Chili besloten om iets later met de export te beginnen dan gebruikelijk. 'We hebben nu enkele ladingen verzonden en dit aantal zal in de loop van oktober toenemen.'

Ochagavía laat weten dat de Chilenen zich in de nabije toekomst hopen te vestigen op de Chinese, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse markt.

Bron: SimFRUIT

Publicatiedatum: