Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Windt Verpakking maakt kans op PRIMA Ondernemen Award

Van der Windt Verpakking heeft een nominatie op zak voor de PRIMA Ondernemen Award 2012-2013. De verpakkingsleverancier uit Honselersdijk is een van de negen genomineerden voor de landelijke prijs. De award is een initiatief van de NRK, de Federatie van Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie. Bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen komen in aanmerking voor de prijs. Van der Windt Verpakking heeft zich de laatste jaren sterk gemaakt voor een actief MVO-beleid.

In januari 2013 zal worden bekendgemaakt of de PRIMA Ondernemen Award daadwerkelijk voor een jaar naar Honselersdijk verhuist. De jury die Van der Windt Verpakking heeft voorgedragen is enthousiast over de stappen die het bedrijf de laatste jaren heeft gezet. "Duurzaamheid is als kernwaarde ingebouwd in de organisatie. Er is sprake van een krachtige en geloofwaardige aanpak van MVO voor de lange termijn."

Al in 2010 ontwikkelde Van der Windt Verpakking een beleid dat moet bijdragen aan een forse vermindering van de CO2-uitstoot door het bedrijf. Doel is om in 2015 15% minder uit te stoten. Ook loopt de verpakkingsleverancier voorop bij de introductie van bio-based verpakkingen, die worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïs en aardappels. Een groot deel van het productenpakket bestaat inmiddels uit milieuvriendelijke verpakkingen. De klanten zijn zelfs in staat de CO2-uitstoot van andere verpakkingen en die van het productieproces te neutraliseren. In ruil voor een toeslag op de prijs van producten wordt er geïnvesteerd in milieuvriendelijke initiatieven.

'Mooie beloning'

Het bedrijf kiest er bewust voor om voor het eigen transport van producten Dual fuel-vrachtwagens in te zetten. De nominatie is voor Ruurd Ouwehand, managing director operations, reden om de ingezette koers te intensiveren. "Het harde werken van de laatste jaren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen loont. De nominatie is al een mooie beloning voor onze initiatieven om schoner te ondernemen."

Ook het publiek kan meestemmen, voor de publieksprijs. Dat kan via de website www.nrk.nl waar ook filmpjes van de negen genomineerde bedrijven te zien zijn.

Publicatiedatum: