Versie 6 van de BRC en IFS sector bezig houden

Essen - De talrijke vernieuwingen voor de twee belangrijkste standaards in de levensmiddelenindustrie (de BRC Global Standard for Food Safety en de International Featured Standard Food) houden de branche in spanning. In het kader van de Pro Food informatiedagen die sinds september plaatsvinden, informeerde DNV Business Assurance over de belangrijkste wijzigingen en eisen in versie 6 van beide standaards.
In de BRC Food standard versie 6 ligt de nadruk in toenemende mate op de realisering van een goede productiepraktijk. Maar ook de nog niet gepubliceerde International Featured Standard Food versie 6 houdt de branche in spanning. Een licht gewijzigd puntensysteem (met strafpunten voor D-beoordelingen), meer kwaliteitseisen, nieuwe criteria voor bijgekochte producten, een uitbreiding van de verpakkingscriteria of het verplicht tegengaan van Food Defense zijn slechts een aantal van de nieuwe regels in de standaard. 

Vooral het aspect Food Defense stelt talrijke bedrijven direct voor een grote uitdaging, aangezien hier tot nu toe alleen op vrijwillige basis rekening mee gehouden hoefde te worden. Het aspect was ook vooral relevant voor bedrijven die de Amerikaanse markt bevoorraden. Maar vanaf versie 6 moeten alle IFS gecertificeerde bedrijven de checklist ter bescherming van hun productie tegen opzettelijke beschadigingen (bijvoorbeeld door terroristische handelingen) verplicht vervullen. Een leidraad om de eisen uit deze checklist om te zetten in de praktijk zal begin 2012, wanneer de standaard openbaar gemaakt wordt, ter beschikking gesteld worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.