"Automatische ananassnijder is versbeleving voor klant"

Dokus de Klerk schaft Pine-o-matic aan voor zijn Délifrance

Tholen - Tastymatic introduceerde tijdens AGF Detail 2011 de Pine-o-matic, de automatische ananasnijder. Het artikel op AGF.nl wekte de interesse van Dokus de Klerk waarna hij contact opnam met Tastymatic om meer over de machine te weten te komen. "We waren vrijwel meteen overtuigd en hebben de Pine-o-matic gelijk besteld", vertelt Dokus enthousiast.Dokus de Klerk heeft naast het bedrijf GDK Logistics sinds september een eigen Délifrance zaak in Zwijndrecht. "We vinden het belangrijk dat onze eetgelegenheid met gezonde producten werkt en versbeleving staat hier centraal. Daarom kozen wij voor de Pine-o-matic.""De machine staat nu al zo'n drie weken bij de zaak en het loopt goed", geeft de ondernemer aan. "Op de zaterdagen is de interesse het grootst en de eerste zaterdag verkochten we al 80 ananassen.""Veel klanten die de eerste zaterdag een ananas aanschaften kwamen een week daarop weer terug. In die week verkochten we al ruim 300 ananassen. Op deze manier hebben wij de machine binnen een jaar terug verdiend. Ook het aspect Fairtrade sprak hen aan." De ananassen worden bij Dokus verkocht voor 3,95 per stuk. "We zijn de enige Délifrance met deze machine, dus dat is echt iets unieks."


Jan Molenaar van Tastymatic (links) overhandigt de sleutel van de machine aan Dokus de Klerk. Daarnaast zijn vrouw Roos, dochter Kelly en zoontje Dave.

Jan Molenaar van Tastymatic geeft aan dat de interesse voor de machine sinds de introductie steeds meer toeneemt. "We zijn druk bezig met de productie van 15 machines. Er zijn de laatste tijd nog wat veranderingen doorgevoerd, maar nu is de definitieve versie echt klaar. We hebben al veel contact met landelijke ketens, individuele ondernemers en ook vanuit het buitenland neemt de vraag toe. Zelfs uit India en Zuid-Afrika wordt interesse getoond."Het is mogelijk om de Pine-o-matic te leasen. De machine kan ook worden gehuurd inclusief demonstratrice. "Veel ondernemers zijn na deze huurperiode overtuigd en schaffen de machine daarna aan." Tastymatic zet vaart achter de bouw van de machines. "We hopen in 2012 grote aantallen te gaan produceren", besluit Jan.

Tastymatic zal in februari ook aanwezig zijn op de Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
Jan Molenaar
Tastymatic Fresh Food Technology
Expeditieweg 20
4501 WC Oostburg
Tel: 06 12661102 / 0117 456057
www.tastymatic.com
www.pine-o-matic.com

Dokus de Klerk
Délifrance
Hof van Holland 39
3332 EH Zwijndrecht
Tel: 078 6126633
www.delifrance-zwijndrecht.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.