Mexico exporteert voor 10 miljard aan groenten en fruit

Mexico is een belangrijke exporteur van groenten en fruit van Latijns-Amerika geworden. Producten als tomaat, avocado, broccoli, mango, ananas, citroen, asperges, aubergine, peper, pompoen, en exotische vruchten horen momenteel tot de belangrijkste producten.

Gabriel Padilla Maya van Trade Promotion and Export Promotion Aserca-SAGARPA laat weten dat Mexico een nieuw agri-record zal gaan vestigen. "Mexico exporteert ongeveer 20 miljard dollar aan agro producten waarvan 10 miljard groenten en fruit. Van de 10 miljard dollar gaat tussen de 5 en 7 miljard dollar richting de Verenigde Staten."

Ondanks de economische crisis heeft Mexico de verssector weten op te bouwen. Er wordt nu gezocht naar landen op het andere continent, waar dezelfde producten groeien om de beschikbaarheid uit te breiden. Ook de biologische markt wordt voorzien. De export van biologische producten naar Europa is gegroeid van 20% naar 27%.

In de jaren '90 werd 94% van de productie naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Momenteel is dat 76%, gezien Mexico zijn exportmarkten heeft uitgebreid, waaronder Europa en Azië. "Belangrijke bestemmingen zijn Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Spanje."

For more information:
Gabriel Padilla Maya
Aserca-SAGARPA

@: gabriel.padilla@aserca.gob.mx
Tel. +52 (55) 3871 7407 / +52 (55) 3871 7300
Ext. 50016, 50084, 50147


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.