Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technologie is nodig om groeiende wereldbevolking te voeden

Niemand weet zeker waar deze wereld veranderende gebeurtenis plaatsvond, maar naar verwachting was het ergens in Afrika, of anders in Zuid-Amerika: volgens demografen van de Verenigde Naties werd op 31 oktober de 7 miljardste aardbewoner geboren. Tegelijkertijd beplantte een teler ergens in Zuid-Amerika, misschien Brazilië, de 3 miljardste acre met genetisch gemodificeerd zaad.

Experts zijn het er over eens dat deze zeven miljardste bewonder van onze planeet zal opgroeien in armoede. Waarschijnlijk wordt hij of zij het slachtoffer van ziekten of een burgeroorlog en het kind zal altijd honger lijden.

We hebben het allemaal wel eens gehoord: de akelige voorspelling dat er een moment komt waarop we niet langer genoeg voedsel kunnen produceren voor de hele wereldbevolking. De realiteit van de bevolkingstoename en de beperkingen op de agriculturele productie geven aan dat dit een hele waarschijnlijke mogelijkheid is.

Smith merkt op dat de combinatie van de eerder genoemde mijlpalen er voor kan zorgen dat de 7 miljardste persoon dankzij technologische ontwikkelingen niet met honger hoeft op te groeien.

Recentelijk werd er een artikel gepubliceerd in Truth About Trade and Technology waarin wordt beschreven dat telers wereldwijd omschakelen naar GMO gewassen omdat ze hiermee de productiekosten kunnen verlagen en de oogst kunnen vergroten. Dit betekent meer voedsel, geproduceerd op minder land – meer voedsel voor een wereldbevolking die binnenkort uit 9 miljard zielen zal bestaan. Wereldwijd beschikken telers over de technologie, waaronder GMOs, GPS en andere innovaties, om de planeet te voeden.

Vandaag de dag zijn er te veel mensen die sterven aan ondervoeding, vervuild water en ziekten veroorzaakt of verergerd door slechte voeding. Een deel van dit probleem wordt veroorzaakt door leiders die hun mensen zien lijden en alsnog weigeren om de technologie, of zelfs het voedsel geproduceerd met die technologie, te gebruiken om hun hongerige bevolking te voeden. Deels komt dit door een politiek machtsspel waarin controle over de basisbehoeften gelijk staat aan controle over hen die geen macht hebben. Deels is het ook onwetendheid en deels is het hebzucht waarbij de machtigen wederom pakken wat ze te pakken kunnen krijgen en daarbij de machtelozen met lege handen achterlaten.

De meeste mensen zijn het er mee eens dat telers in Brazilië, Argentinië, en de Verenigde Staten deel uit maken van de eerste generatie die de technologie zal gebruiken om de wereldbevolking in het komende decennium en daarna te voeden. Maar de echte uitdaging ligt in het distribueren van dit voedsel met behulp van een gelijkwaardig vrije-marktsysteem. Een systeem dat transparant is zodat de producenten de veranderingen op de markt op tijd kunnen interpreteren en er op in kunnen spelen. Een systeem waarbij speculanten beperkt worden in het manipuleren van de markt zodat ze er niet met obscene winsten voor zichzelf vandoor gaan.

Een tweede uitdaging ligt bij de producenten die over adequate, onbevooroordeelde, op onderzoek gebaseerde informatie moeten beschikken zodat ze op de behoeften en voorkeuren van de consumenten in kunnen spelen.

Consumenten hebben jarenlang een grote invloed gehad op de productie van organische gewassen omdat ze bezorgd waren over de lange-termijn effecten van de pesticiden en genetisch gemodificeerde gewassen op hun gezondheid.

Ondanks dat er veel onderzoek naar GMO wordt gesubsidieerd, staat veel van het onderzoek nog steeds in de kinderschoenen. Zelfs de lange-termijn studies over pesticiden geven slechts een beeld van de afgelopen 50 jaar.

Subsidies van het Ministerie van Landbouw voor colleges nemen af. Onderzoek gefinancierd door chemische bedrijven is de nieuwe norm. Met de hedendaagse technologie en duurzame productiemethoden, komen er alleen maar meer hongerige mensen in de wereld. Maar met behulp van uitgebreid onderzoek naar duurzame productie moet het mogelijk zijn voor producenten om nieuwe methoden te vinden waarmee ze gewassen kunnen produceren met een hoge voedingswaarde die minder nadelige gevolgen meebrengen voor het milieu.

Bron: timesrecordnews.com

Publicatiedatum: