Nederlandse kiemgroententelers zien kansen in Duitsland

Veel ondernemers in tomaten, paprika's en komkommers hebben het nog altijd zwaar en merken nog steeds de gevolgen van de EHEC-uitbraak. Volgens Tiny Aerts van tuindersorganisatie LTO is 2011 het slechtste jaar dat de glastuinbouw ooit heeft gehad en liggen de omzetten in tomaten, komkommers en paprika`s 40% onder het normale niveau. Dit meldt Profnews.



Volgens Arts kunnen veel bedrijven zich niet meer staande houden en zullen eerst veel bedrijven omvallen voordat het beter wordt. Er zijn echter ook kansen. Zo ziet Cor Hurkx van het Nijmeegse Everts Specialties, specialist in taugé dat Duitse producenten van kiemgroenten het hardst getroffen zijn en dat er veel uit de markt zullen verdwijnen. En dat betekent dat er alleen maar ruimte is voor de echte specialisten. Nederlandse bedrijven dus, zij nemen immers met 50 miljoen euro omzet bijna een derde van de totale Europese productie voor hun rekening. Waar de Duitsers vorig jaar nog voor 30 miljoen euro aan kiemgroenten produceerden, daar verwacht Hurkx zijn slag te slaan zodra de Duitse markt zich herstelt.

Bron: Profnews.nl



Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.