Jaap Kodde (Flevostar Dronten):

"Export aardappelen een drama, maar meer vraag verwacht"

Tholen - De verkoop van aardappelen ligt momenteel op een matig niveau. "De binnenlandse verkoop loopt nog wel goed door. De aardappelen zijn weliswaar goedkoop, maar de kwaliteit is goed en daardoor kunnen we aardig doordraaien", vertelt Jaap Kodde van aardappelgroothandel Flevostar Dronten. "De aardappelexport verloopt problematischer. De grote vraag ontbreekt. Het zijn allemaal maar speldenprikjes.""Als je een ordertje naar Afrika had, ging dat de afgelopen weken als een lopend vuurtje. Toch zie je de vraag vanuit exportlanden naar de betere kwaliteit aardappelen toenemen en daar zit ook Rusland bij", vervolgt Jaap. "Daarom verwacht ik de komende tijd toch wel export naar Oost-Europa en Rusland. Ze hebben daar weliswaar goede opbrengsten, maar wel kwaliteitsproblemen. Ook gaan er best wat aardappelen naar het Caribisch gebied en Azië. Voor die landen hebben we nu de prijs mee."

"Ook in Nederland moeten we alles op alles stellen om een goede aardappelkwaliteit te realiseren, maar we hebben er in elk geval de opslagmogelijkheden voor. En het voordeel van het huidige prijsniveau is, dat we alleen maar omhoog kunnen", zegt Jaap. "Veel telers zijn afwachtend met verkopen. Ze wachten op betere tijden. En met name in België zitten er nog wel aardappelen in de grond."

Voor meer informatie:
Jaap Kodde
Flevostar Dronten
Oudebosweg 14
8251 RD Dronten
Tel; 0321-336272
Fax: 0321-336357
www.flevostar.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.