"Joost Veldkamp: "tijd- en kostenbesparend"

Karpack introduceert automatische plano-invoer voor dozenopzetmachine

Tholen - Na de ontwikkeling van de dozenopzetmachine en het automatiseren van het vervolgtraject was het te verwachten dat het traject ervoor - de aan- en invoer van plano's vanuit de opslag, ook onder handen werd genomen. Karpack heeft aan die wens voldaan en zet hiermee en stap verder naar een volledige automatisering.De Plano-ontstapelaar wordt gebruikt om een plano-opzetmachine, in lijn geschakeld met die opzetmachine, automatisch te voorzien van plano's. Een complete pallet met dubbele plano's wordt in de kooi gereden, van banden ontdaan, veilig afgesloten en in werking gesteld. Met behulp van zuignappen worden de plano's aangezogen en door middel van horizontaal transport continue per twee plano's naar de opzetmachine gebracht. Deze vouwt en lijmt de plano tot een opzetbare tray.Klik hier voor een filmpje van de machine

"Met de Plano-ontstapelaar kopen telers een stuk automatisering, die zorgt voor continuïteit in het dozenopzetproces, zodat niet iedere minuut een stapel plano's moet worden toegevoegd in de opzetmachine. Een tijdrovende en geestdodende bezigheid, terwijl de medewerkers die tijd beter kunnen besteden aan palletaanover of controle van de machine en het eindproduct", zegt Joost Veldkamp van Karpack. "De plano-ontstapelaar is stevig, veilig en overzichtelijk in gebruik. Gemakkelijk te bedienen en heeft weinig onderhoud nodig. Hoewel gestandaardiseerd, is de machine ook eenvoudig en snel aan te passen aan een andere maatvoering, dus flexibel in het productieproces.""Door de verbeterde, meer overzichtelijke situatie rond de dozenopzetmachine is de werkplek eveneens een stuk veiliger voor de werknemers. Bovendien is het werk zelf minder belastend, want om de paar minuten een stapel plano's tillen en in een draaiende beweging verplaatsen is fysiek zwaar", vertelt Joost, die een terugverdientijd voor de machine berekent van 2,7 jaar. "En dan hebben we nog geen rekening gehouden met mogelijke GMO-subsidies tot maximaal 50% van de projectkosten.""Omdat de plano's op de pallets worden aangevoerd en pas in de kooisconstructie worden losgemaakt, heeft men minder beschadigingen, uitval en storingen, waarmee de telers tijd en kosten besparen", besluit Joost. "Wij snappen dat de telers deze genoemde voordelen zelf willen ervaren en nodigen ze daarom uit om de machine bij Karpack in Roosendaal of bij een collega-teler in werking te zien!"Karpack is een van de marktleiders van golfkartonnen verpakkingsmaterialen in de AGF. Naast de vervaardiging van hoogwaardig karton hebben wij met onze opzet, verlijming machines en 20.000 m2 opslagcapaciteit alles zelf in de hand. Mede door ons eigen, moderne wagenpark, garandeert Karpack u daarom tijdige leveringen.
Karpack valt niet onder de categorie levensmiddelenbedrijf maar als toeleverancier voldoen wij met onze BRC/IOP-certificatie wel aan de geldende wet en regelgeving en aan de eisen gesteld in de norm NEN-EN-ISO 9001:2000.Voor meer informatie:
Karpack Verpakkingen B.V.
Aanwas 1
4704 SC Roosendaal
Tel: 0165-800100
Fax: 0165-800101
info@karpack.nl
www.karpack.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.