
Jos geeft het groenten snijden een vaste plek op de dag. "Dan maken we alles schoon en leggen het klaar. Ik instrueer de medewerker welke, in welke hoeveelheden en met welk mes ik de groenten gesneden wil hebben. Alles wordt dan achterelkaar gesneden. Drie kwartier of een uurtje later is het klaar, wordt de machine schoongemaakt en opgeruimd. Daarbij zijn we heel zuinig op de messen. Het is belangrijk om de kwaliteit goed en scherp te houden. De schijven niet in de bestekbak gooien maar zorgvuldig opruimen zodat de messen niet bot raken."
Groenten op het bord wordt bij Brafoer steeds belangrijker. "Ik werkte hiervoor in een restaurant dat meer gericht was op de mediterrane keuken. Daar kregen groenten een steeds prominentere rol. In Brafoer ligt het iets anders. Het is een stoer restaurant waar vlees, vis en kip in de hoofdrol staan maar ook daar constateer ik dat de mensen groenten steeds belangrijker vinden. Wij voorzien de borden van een ruim breed bemeten garnituur van gemiddeld 135 gram per bord."

BrafoerJos Paulissen
Halve Maan 2
1948 LA Beverwijk
T 0251 22 15 15
E [email protected]
W www.brafoer.nl
Groba Food EquipmentMonique Kierkels
Mangaanstraat 21
6031 RT Nederweert
T +31 (0)475 56 56 56