Erwin van Aken, moderator sessie Brexit

“We weten alleen dat Brexit er echt komen gaat”

Tholen – Donderdag 5 april vond de sessie Brexit van Nieuwsblad Transport plaats. Tijdens het event waren er verschillende sprekers aanwezig om het publiek, voornamelijk uit de logistieke sector meer inzicht te geven over Brexit. Het doel van de sessie was het bewust maken dat Brexit eraan komt en inzicht en handvatten geven aan de bedrijven om zich voor te kunnen bereiden. Het is de tweede keer dat het event werd gehouden. De eerste sessie vond plaats in december 2017 en mede dankzij de grote belangstelling is er een tweede sessie georganiseerd. De locatie voor de sessie in Lantarenvenster in Rotterdam. Er waren vijf sprekers met elk hun eigen verhaal en visie op Brexit. René Buck van Buck Consultants had een scenario analyse gemaakt bij een geval van een 'zachte' of 'harde' Brexit. Elmer de Bruin van TLN benadrukte het belang van een goede voorbereiding van de logistieke sector, omdat er zeker zaken gaan veranderen. Madeline Buijs van ABN-AMRO presenteerde de mogelijke economische gevolgen van Brexit voor Nederland, EU en Verenigd Koninkrijk. De presentatie hoe de sector zich digitaal kan voorbereiden werd gehouden door de Britse Martin Maecock, die bang was dat hij door het publiek met muffins bekogeld zou worden aangezien hij Brits is. En de afsluitende spreker was Roel van 't Veld van Douane Nederland die de bedrijven op het hart drukte dat er veel papierwerk aan zit te komen voor handel met Engeland.


Erwin van Aken in gesprek met Madeline Buijs van ABN-AMRO

Aan het eind van de sessie had het publiek gelegenheid om vragen te stellen aan een panel. Eén van de meest prangende vragen was of er wel degelijk een transitieperiode komt. In het panel ontstond er een tweestrijd. René Buck gelooft dat deze er wel degelijk komt, maar Roel van 't Veld is er nog niet zeker van. Erwin van Aken besloot dat het juist van groot belang is om een goede voorbereiding te treffen, aangezien nog alles erg onzeker is. De boodschap van de sessie is dat bedrijven zich moeten gaan verdiepen in de situatie en dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. "Brexit gaat er komen dat is één ding dat zeker is", besluit Erwin.
 
Aankomende week zal er verslag van elke lezing gepubliceerd worden.


Het panel in conclaaf over één van de vragen van het publiek

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.