Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: een huis van tomatenplanten

Denemarken is officieel thuis aan 's werelds eerste biologische huis, een conceptuele structuur dat gebouwd is van agrarische materialen, zoals tomatenstelen, zeewier en gras. Daarnaast is er ook glas gebruikt dat normaliter verbrand wordt en als energiebron zou dienen. 

De duurzame structuur is de eerste die gebouwd is als onderdeel van de Biotope in het stadje Middlefart, de grootste Deense expositie van duurzame structuren. Het concept werd realiteit dankzij de creatieve input van 40 partners die bij het gehele proces betrokken waren en de nadruk op "architectuur, indoor luchtkwaliteit, materialen en een uniek ontwerp" hebben gelegd."

Duurzaam architectuurbedrijf GXN verzamelde de materialen die gebruikt werden om het huis te bouwen. De materialen, die normaal weggegooid zouden worden, zijn hierna gecombineerd en samengeperst tot platen. Houtbehandelingsbedrijf Kebony heeft deze platen vervolgens behandeld met een milieuvriendelijk proces waardoor de platen de eigenschappen kregen van echt hout. Na afloop zijn de platen getest door het Deense Technologische Instituut en ze slaagden met glans. De platen bewijzen duurzamer te zijn dan standaard bouwmaterialen. 

Lees meer op Apartment Therapy (Kenya Foy)
Publicatiedatum: