Chinese kiwi's per trein naar Europa

Het Chinese Tianfu Yuan - Chengdu Agricultural Products heeft onlangs een ceremonie georganiseerd bij het internationale treinstation in Chengdu. De reden voor het evenement was het eerste vertrek van een trein via de China-Europe Railway Express. De trein had in totaal 41 containers, waarvan twee waren geladen met 34 ton aan kiwi's uit Chengdu.

De China-Europe Railway Express loopt over een afstand van ongeveer 11.000 kilometer en loopt onder andere door landen als Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland. De eindstations liggen in Nederland en Frankrijk, in respectievelijk Tilburg en Parijs. De treinreis duurt naar verwachting ongeveer vijftien dagen.

De kiwi's worden vervoerd in koelcontainers. Als het fruit is ingeladen, wordt de temperatuur op 1 tot 2 °C gehouden, zodat het rijpingsproces wordt vertraagd. Als de trein in Tilburg aankomt, gaat de lading eerst langs de douane, waar het fruit grondig wordt geïnspecteerd en in quarantaine wordt geplaatst. Vanaf Tilburg gaat het fruit direct door naar supermarkten en andere grootschalige marketingkanalen in onder andere Amsterdam.

Bron: Chengdu Reports

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven