Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Populariteit topseal groeit

De populariteit van topsealverpakkingen groeit. De laatste jaren is deze manier van verpakken in het Verenigd Koninkrijk de standaard geworden voor het verpakken van zowel groenten als fruit.

"Eén van de belangrijkste pluspunten van deze trend is allereerst de reductie van verpakkingsafval. Daarnaast wordt ook de aantrekkelijkheid van het product verhoogd. Verpakte producten zijn visueel aantrekkelijker en fruit en groenten in hoogwaardige verpakkingen worden door consumenten als premium producten beschouwd. De logistieke voordelen zijn ook niet onbelangrijk. De compacte verpakking voorkomt productverlies in bulkdozen en biedt de garantie dat het product niet blootstaat aan externe invloeden. Door traditionele verpakkingen met deksels en flowwraps af te schaffen, kan het distributieproces efficiënter worden en kunnen producten beter in het winkelschap gepresenteerd worden," vertelt Maciej Chielewski van het Poolse Milbor.Milbor PMC heeft de laatste tijd niet stil gezeten en topsealverpakkingen en machines geleverd aan AGF-leveranciers in Duitsland en Polen . Naast sorteer- en verpakkingsapparatuur levert het bedrijf ook blauwe bessen aan Europese markten zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. 

"Deze nieuwe manier van verpakken is gebaseerd op het gebruik van een afsluitfolie met micro- of macro-perforaties dat er voor zorgt dat de verpakte producten hun versheid bewaren en ook langer houdbaar zijn. De topseal-technologie is niet alleen zeer geschikt voor zachtfruit, zoals blauwe bessen, bessen of aardbeien, maar ook voor alle soorten groenten, zoals champignons, noten en salades. Het gebruik van topsealverpakkingen neemt steeds verder toe voor het verpakken van gesneden of gedroogd fruit," vervolgt Maciej. 

Maciej vertelt verder dat topsealverpakkingen ook bijdragen aan het verlagen van de arbeidskosten en daarnaast een geweldig marketinginstrument zijn. 

Het gebruik van bedrukte folies maakt het voor telers mogelijk om de verpakking te voorzien van marketingelementen en productinformatie. Bovendien besparen telers op etiketteringskosten." 

Milbor heeft al aan vele conferenties en vakbeurzen deelgenomen. Volgende week zal het bedrijf aanwezig zijn op de ExpoSE in Karlsruhe (hal 1-stand 1/G-26) die op 22 en 23 november gehouden wordt. Tijdens deze vakbeurs zal Milbor zijn semi-automatische punnet sealmachine presenteren samen met Packaging Automation. Samen met WECO Sorting zal de Blueberry Soft Sorter worden gedemonstreerd.Voor meer informatie: 
Maciej Chmielewski
Milbor sp. z o. o.
Tel: +48 538 359 172
Email: m.chmielewski@milbor.pl
milborpmc.com
Publicatiedatum: