Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan ziet mogelijkheden om AGF-export naar het VK te vergroten

De handelsafgevaardigde van de Britse premier, Rehman Chishti, zei dat hij Pakistan beschouwt als een belangrijke opkomende markt en dat Britse zakenlui bereid zijn om handels- en economische banden met hun Pakistaanse collega's te ontwikkelen om zo alle beschikbare kansen te benutten.

Hij was in gesprek met waarnemend president Zeshan Khalil van de Lahore Chamber of Commerce and Industries (LCCI) en met leden van het uitvoerend comité en Britse diplomaten. Andere sprekers waren de Britse commissaris Elin Burns, adjunct-directeur Afdeling Internationale Handel Matt Lister, manager voor Handel en Investeringen Waqar Ullah, hoofd van de Britse Communicatiecommissie Sidra Riaz en Waqar Ahmed Mian.

Waarnemend president van de LCCI Zeshan Khalil zei dat Pakistan en het Verenigd Koninkrijk goede diplomatieke en handelsbetrekkingen hebben. Beide landen doen hun best om de diplomatieke banden te versterken, wat zich weerspiegelt in de onderlinge handel.

Zeshan Khalil zei dat het Verenigd Koninkrijk voor Pakistan tot de vijf belangrijkste exportmarkten ter wereld behoort. Het VK staat respectievelijk op de 3e en 16e plaats van de voor Pakistan belangrijkste exporterende en importerende landen. Tussen beide landen heeft er in de afgelopen drie jaar onderlinge handel plaatsgevonden ter waarde van meer dan 2 miljard dollar (1,7 mld euro) per jaar.

"Er moet worden gewerkt aan het identificeren van nieuwe producten voor deze wederzijdse handel om onze handelsbetrekkingen met het Verenigd Koninkrijk een extra impuls te geven." Groenten en fruit behoren tot de belangrijkste producten die het VK van over de hele wereld importeert. Pakistan heeft de mogelijkheid om dergelijke producten te exporteren en een aandeel in de Britse markt te veroveren," voegde Khalil hieraan toe.

De leidinggevenden van het British Department for International Development, UK Trade & Investment, British Business Center enz., blijven de LCCI bezoeken om nieuwe samenwerkingsgebieden te identificeren en zo de handels- en investeringsrelaties tussen de twee landen te bevorderen.

Khalil zei dat hij hoopte dat de handelsafgevaardigde van de Britse premier een belangrijke rol zal spelen bij het verder verbeteren van de handels- en investeringsbetrekkingen tussen Pakistan en het VK.

Bron: pakistantoday.com.pk
Publicatiedatum: