Walderveen en Lukassen vinden tijdelijk alternatieve verkooplocatie

Problemen AGF-bedrijven Laagraven Nieuwegein nog niet opgelost

Tholen - De problemen voor de AGF-bedrijven naar aanleiding van de brand op het bedrijventerrein de Liesbosch & Laagraven in Nieuwegein zijn nog niet opgelost. Naar verwachting wordt de Laagravenseweg, die rond het bedrijventerrein ligt, rond 12.30 uur vrijgegeven. Het bedrijventerrein zelf is voor de AGF-bedrijven sinds gisterenavond 19.00 uur door een noodverordening officieel verboden gebied. De communicatie vanuit de gemeente wordt door sommige AGF-handelaren als slecht ervaren, omdat het nog geheel onduidelijk is wanneer zij terug mogen gaan naar hun bedrijf. Tot die tijd kost de situatie de handelaren veel geld, zo geven zij aan.

Het afgezette gebied op het bedrijventerrein. Bron: Gemeente Nieuwegein.

Veel onduidelijkheid
"Wat de status nou precies is, weet nog niemand. Ambtenaren brengen dan weer goed en dan weer slecht nieuws, maar tot nu toe is het totaal onbekend wat er gaat gebeuren", constateert Bas van Walderveen. "De toegangswegen schijnen om half 1 vanmiddag open te gaan, maar ik durf niets meer met zekerheid te zeggen. Het wrange is dat ons bedrijf volledig schoon en asbestvrij is, alleen bij de ingang van de markt ligt asbest. Hierdoor staat wel de hele omgeving vast. Wij verkopen tijdelijk al onze handel bij fruitbedrijf Jongerius in Houten, dat is gelukkig vlakbij, maar het blijft een beetje provisorisch verkopen. Ik hoop dat we vanmiddag ons pand weer in kunnen."

Aardappelen- en groentenhandelaar Ard Kamp heeft met dezelfde situatie te maken. "We kunnen geen kant op. Ons terrein is schoon, alleen de toevoerweg is besmet. Hopelijk kunnen we er vanmiddag weer in. Een alternatieve locatie is niet echt aan de orde. we zijn zijn ook maar met z'n tweeën. Gelukkig hebben wij niet echt bederfelijke waar in ons pand staan, want de loods staat vol met rode kool en rode bieten. Het enige wat je moet doen, is rustig blijven, maar je hebt natuurlijk wel schade. Vaste klanten moeten naar een ander toe en je contracten kun je niet uitleveren. Gelukkig zijn we goed verzekerd, maar je wordt er natuurlijk nooit beter van."

"Het is een klap", zo reageert ook een boze Ibrahim Arab van Groothandel Ibrahim. "We komen niet eens in de buurt van ons pand. Dit kost verschrikkelijk veel geld. De gemeente Nieuwegein laat zich zien als een onprofessionele organisatie die haar ondernemers laat zitten. Wij proberen de lokale economie een boost te geven, maar op het moment dat we vragen hebben, geven ze niet thuis!"

Ook Lukassen AGF heeft last van de gevolgen van de brand. Het bedrijf is gevestigd op de de Liesbosch & Laagraven. "Wij kregen 's ochtends pas te horen dat wij het pand niet mochten betreden", vertelt een medewerker van het bedrijf. "Wij hebben dit opgelost door naar een tijdelijke locatie te zoeken, zodat wij onze klanten toch konden bevoorraden. In Deil hebben wij een tijdelijk onderkomen gevonden, maar doordat wij niet meer in ons oorspronkelijke pand mochten komen, konden wij de telefoon daar ook niet meer opnemen. Wanneer wij weer het pand mogen betreden, is onduidelijk", zo laten zij weten.Een vrachtwagen komt aan bij de tijdelijke locatie van Lukassen AGF.


Dankzij de tijdelijke opslag probeert Lukassen AGF ondanks de problemen door de brand de klanten toch zo goed mogelijk te bevoorraden.

Asbest
Zondagavond 29 oktober brak er 's avonds brand uit in een oud veilinggebouw op het bedrijventerrein. Eerder werd er gemeld dat het zou gaan om een voormalig distributiegebouw van Albert Heijn, maar dit bleek niet het geval te zijn, zo laat de gemeente Nieuwegein weten. Tijdens de brand van zondagavond is er asbest vrijgekomen. Daarop hebben de hulpdiensten en de gemeente besloten om het bedrijventerrein hermetisch af te sluiten. Wanneer het terrein zelf weer opengesteld wordt, is nog onduidelijk. De gemeente Nieuwegein adviseert om de speciale website van de gemeente in de gaten te houden voor de laatste informatie, zo laten zij weten.

Lukassen AGF is op de volgende manier toch te bereiken:
Jerry Lukassen
0031 (0)65 161 0482
Michel Lukassen
0031 (0)65 161 0481
Jan Tevoort
0031 (0)65 124 1840
Mark van Wijk
0031 (0)65 780 4865
Rene Kleijn
0031 (0)61 015 7796
Frits Alferink
0031 (0)64 366 4477
Wilbert Konink
0031 (0)63 007 9396
Herman Holdinga
0031 (0)65 114 8261
Remco Holdinga
0031 (0)65 329 0600
Hassan Auahrani
0031 (0)68 293 8411
Henk Willemen
0031 (0)65 780 3753

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven