"Theresa May geeft toe dat Brexit-onderhandelingen "moeizaam" verlopen"

Theresa May heeft toegegeven dat de eerste onderhandelingen over de Brexit "moeizaam" waren terwijl ze de Europese leiders vroeg om een deal die ze kan verkopen aan de Britten.

De premier benoemde expliciet dat er problemen in het vooruitzicht waren aan de vooravond van de bespreking in Florence twee weken geleden. Ze probeerde de onderhandelingen weer op de rit te krijgen.

De Britse premier zei tegen Angela Merkel, Emmanuel Macron en andere EU-leiders dat het "noodzakelijk" is om vooruitgang te boeken met in het vooruitzicht dat er een Brexit volgt waarbij er geen deal gesloten is. "Ik heb geluisterd naar wat de Britten zeiden en wat onze vrienden en partners in Europa zeiden en ik heb een stap gezet," aldus de premier. "Er is een steeds groter bewustzijn dat we samen moeten werken om tot een uitkomst te komen de we kunnen verdedigen."

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar van de EU, heeft herhaaldelijk gezegd dat hij "bezorgd" is over een "impasse" in de onderhandelingen. De Britten zijn positiever en zien "concrete vooruitgang." De Britse premier deed haar uitspraken nadat de European Council weigert om de onderhandelingen over de toekomstige relatie op tafel te brengen voordat er "aanzienlijk vooruitgang" is geboekt op onderwerpen als de rekening van de scheiding, de grens met Noord-Ierland en de rechten van EU-burgers.
In het Verenigd Koninkrijk is de situatie ook lastig met de Torres die een harde Brexit zonder deal willen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven