Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische frieten geen bedreiging

Het nationale gerecht van België, de friet, is gered. Europa heeft geluisterd naar België door de veiligheidsregels voor het terugdringen van kanker te wijzigen. Hierdoor mogen de restaurants en cafés de traditionele bereidingsmethoden blijven gebruiken. Wel beweren sommigen dat de traditionele bereidingswijze van twee keer bakken om ze krokanter te krijgen meer acrylamide creëert. Braden, bakken en roosteren produceren de stof uit natuurlijke zuren en suikers. 

Ondanks herhaalde toezeggingen van de EU dat er geen bedreiging voor de fijnproevers van België was, bleef de lokale media zich bezighouden met de bedreiging van de EU aan de Belgische friet. Deze wordt traditioneel gegeten uit de puntzak met mayonaise of, in restaurants, met gestoomde mosselen als 'moules frites'. Wel heeft de EU ingestemd met de voorstellen om de restaurants en cafés te dwingen om de aanwezigheid van de kankerverwekkende acrylamide te verminderen.

Bron: Reuters.com
Publicatiedatum: