Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook Fairtrade druiven bij PLUS

PLUS heeft haar assortiment Fairtrade gecertificeerd fruit uitgebreid met Fairtrade druiven. Vanaf deze week tot medio mei zijn er druiven met het Fairtrade keurmerk te vinden in alle PLUS winkels. Deze druiven zijn afkomstig van kleine telers in India en zijn alleen verkrijgbaar bij PLUS.

Kleine druiventelers
In de Nashik regio in India worden druiven geteeld voor export naar Europa. De druiventelers in dit gebied zien de opbrengst van hun land teruglopen door de gevolgen van het veranderende klimaat. 21 kleine druivenboeren hebben zich verenigd in de eerste Fairtrade coöperatie in de regio om samen de uitdagingen aan te gaan. In 2015 verkocht de coöperatie vijf containers met druiven onder Fairtrade voorwaarden. In 2016 waren dit er al 14. De boeren besteden veel zorg aan de teelt en selecteren de beste druiven voor de export. De Fairtrade premie die de boeren ontvingen voor hun verkochte druiven werd onder meer geïnvesteerd in trainingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en persoonlijke hygiëne.

De naam van de druif is Thompson. Het is een mooie lange druif, 'Milky Green' van kleur, zoet met een zuurtje op het eind van de smaaksensatie. Naarmate het seizoen vordert worden de druiven iets geler van kleur en zullen de druiven nog zoeter worden. Deze druiven hebben langer aan de boom gehangen en hebben meer zon gehad.
Publicatiedatum: