Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veilige supply chain niet te garanderen

Meer drugs onderschept in Rotterdam

Vorig jaar werd er in de haven van Rotterdam meer drugs in containers aangetroffen dan in voorgaande jaren. Daar zaten ook opvallend grote partijen tussen van enkele duizenden kilo's. "Vroeger waren dat soort grote partijen incidenteel, nu zien we dat vaker," aldus Jan, teamleider van het HARC-team. In totaal werd in Rotterdam 12,5 ton drugs onderschept. In Antwerpen ontdekte de autoriteiten 30 ton in de containers. Nog altijd vormen de containers met fruit een hoog risico in de smokkel van verdovende middelen. Lopen importeurs meer risico en wat kun je als importeur doen? Met die vragen ging Primeur in gesprek met Jan.



Alle containers die in de haven binnenkomen onderzoeken is onmogelijk. Dat zijn er simpelweg te veel. De Douane maakt daarom een selectie van de containers die binnenkomen. Naast de eindeloze inspanning in Nederland om de drugs te onderscheppen, spannen ook de autoriteiten in Latijns-Amerika zich in om de smokkel tegen te gaan. desondanks is garantie dat de containers niet gebruikt worden voor smokkel onmogelijk. Toch ziet Jan wel mogelijkheden voor importeurs om de lading te beveiligen en daarmee schoon te houden.

Welke mogelijkheden? Lees het volledige artikel in Primeur van februari
Publicatiedatum: