CMA CGM boekt verlies in derde kwartaal

Rederij CMA CGM heeft een nettoverlies gerapporteerd over het derde kwartaal. Dat is het gevolg van zwakke tarieven voor de transporten en de overname van het bedrijf NOL uit Singapore, de grootste overname die de rederij deed, aldus Reuters.

De sector toont de eerste tekenen van stabilisering doordat reders de capaciteit aanpakten, maar de tarieven bleven historisch laag, aldus CMA CGM in het rapport. Het Franse bedrijf rapporteerde een nettoverlies van 268 miljoen dollar. In het derde kwartaal een jaar eerder werd een winst van 51 miljoen dollar geboekt. Zonder de resultaten van NOL kwam het nettoverlies uit op 202 miljoen dollar.

De scheepvaart worstelt al tijden met aanhoudende problemen, die onder andere veroorzaakt worden door een overcapaciteit op de schepen en een achterblijvende economische groei. Eerder dit jaar deden die effecten de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin de das om.

Deze problemen stimuleren fusies en overnames, zoals de overname van NOL door CMA CGM. NOL is marktleider op de Trans-pacifische routes.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven