Hulp na aardbeving in Ecuador draagt eerste vruchten

Na de zware aardbeving in Ecuador in april van dit jaar heeft de Duitse fruitimporteur Port International zich verenigd met haar partners Exbafruc en Asoprobadi, twee bananencoöperaties, om noodhulp te bieden en de wederopbouw te ondersteunen.

De aardbeving in april had rampzalige gevolgen voor de mensen in Ecuador. Een half jaar later proberen de mensen nog steeds hun dagelijks leven op te pakken. De wederopbouw gaat langzaam, niet in de laatste plaats vanwege de vele nabevingen en de mensen moeten grotendeels nog steeds in tijdelijke onderkomens leven.


Opruimwerkzaamheden in het kanton Muisne van de provincie Esmeraldas, Ecuador


"Gelukkig zijn de bananenplantages in Ecuador bespaard gebleven. Maar ondanks dat nemen we onze sociale verantwoordelijkheid in de landen van onze partners en leveranciers zeer serieus als mondiaal opererend fruithandelsbedrijf. De aardbeving in Ecuador heeft ons bijzonder geraakt aangezien we hier al sinds vele jaren zeer goede partnerschappen onderhouden en hier zelfs met een joint venture zelf vertegenwoordigd zijn", zegt Mike Port, directeur van de Port International group.

Met name cacaoproducenten in het kanton Muisne van de provincie Esmeraldas werden zwaar getroffen. Port International heeft met haar beide partners in totaal twintig gezinnen ondersteund waarvan de huizen door de aardbeving compleet verwoest zijn. Het engagement en de financiële ondersteuning van de drie partners dragen nu de eerste vruchten. Er werden opruimwerkzaamheden uitgevoerd en de eerste woonhuizen gebouwd, die in de komende dagen voor het eerste bewoond kunnen worden.


Eén van de eerste door Port International en Asoprobadi opgerichte woonhuizen voor cacaoproducenten in Ecuador

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven